Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό και τραμ Παρασκευή και Σάββατο!

Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό και τραμ

Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό και τραμ Παρασκευή και Σάββατο! – Απεργία στα τραίνα από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης έως και την Κυριακή

Ακυρώνονται από την Πέμπτη στις 24.00 έως και την Κυριακή όλα τα δρομολόγια των τρένων λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) με 24ωρες επαναλαμβανόμενες στη γενική απεργία που έχουν κηρύξει ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ.

Οι επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν το χρονικό διάστημα αυτό και έχουν αγοράσει εισιτήρια από φυσικά σημεία πώλησης, δικαιούνται επιστροφή του αντιτίμου των εισιτηρίων είτε σε μετρητά είτε με τη μορφή «κουπονιού ταξιδίου».

Για τους επιβάτες που έχουν αγοράσει τα εισιτήρια τους μέσω διαδικτύου η επιστροφή του αντιτίμου γίνεται απευθείας στην πιστωτική τους κάρτα.

Οι επιβάτες που ξεκίνησαν το ταξίδι τους πριν από την έναρξη των απεργιακών κινητοποιήσεων και ενδεχομένως δεν προλάβουν να φθάσουν στον τερματικό τους σταθμό μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, θα μεταφερθούν στους προορισμούς τους με άλλα μέσα με μέριμνα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Αναλυτικά τα όσα ισχύουν βάσει των σιδηροδρομικών κανονισμών σε περιπτώσεις ακυρώσεων δρομολογίων λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων, αναφέρονται στο http://www.trainose.gr/wp-content/uploads/2014/03/oroi_metaforas_epivatwn.pdf?a9aeb9

Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό και τραμ Παρασκευή και Σάββατο

Δεν θα κυκλοφορήσουν τα μέσα σταθερής τροχιάς, μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ, την Παρασκευή και το Σάββατο λόγω 48ωρης απεργίας των σωματείων εργαζομένων που αντιτίθενται στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή.

«Η κυβέρνηση επιχειρεί, με συνοπτικές διαδικασίες, να αιφνιδιάσει την ελληνική κοινωνία και να ψηφιστεί μέσα στο Σαββατοκύριακο, το φοροασφαλιστικό νομοσχέδιο- λαιμητόμο, με το οποίο δίνεται η χαριστική βολή στο ασφαλιστικό σύστημα και ξεκινάει μια νέα φοροκαταιγίδα» αναφέρουν η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ, ο Σύλλογος Εργαζομένων Τραμ, τα σωματεία Ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής, Ηλεκτροδηγών Αττικό Μετρό, τα σωματεία Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών, Κέντρου Ελέγχου Λειτουργίας Μετρό Αθηνών και το Σωματείο Ηλεκτροδηγών & Λοιπών Εργαζομένων Κίνησης στη ΣΤΑΣΥ.

Τα σωματεία καλούν την Κυριακή 8.5.2016 σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο στις 10.00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

 

 

Πηγή: tovima.gr