12+1 Χρόνια από το 3-0 στην Ριζούπολη …

12+1 χρόνια

12+1 χρόνια συμπληρώνονται από το 3-0 στην Ριζούπολη και ουσιαστικά την κατάκτηση του 7ου σερί Πρωταθλήματος της Αυτοκρατορίας Κόκκαλη

12+1 χρόνια πέρασαν από 11/5/2003 που νίκησε ο Ολυμπιακός τον Παναθηναϊκό κατακτώντας επάξια τον 7ο συνεχόμενο τίτλο του, στην χρυσή Αυτοκρατορία Κόκκαλη.

Το κλίμα εκείνης της εποχής ήταν ιδιαίτερα τεταμένο, το πρωτάθλημα θα κρινόταν στο παιχνίδι της Ριζούπολης και οι δύο πλευρές είχαν αρχίσει το πόλεμο ανακοινώσεων. Δεν μπορεί κανείς να ξεχάσει τις δηλώσεις του Σωκράτη Κόκκαλη που καλωσόριζε τους πελάτες.

Σειρά πήραν οι οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού που πραγματοποίησαν ανοιχτή προπόνηση για να παροτρύνουν τους παίχτες τους να φτάσουν στην μεγάλη νίκη. Στην προπόνηση όμως δεν ξεχάσαν να περιποιηθούν την κερκίδα που θα πήγαιναν οι αντίπαλοι οπαδοί και να την γεμίσουν γράσα και ακαθαρσίες….

Σειρά πήρε ο Παναθηναϊκός βρίσκοντας αφορμή την ανοιχτή προπόνηση να ζητήσει να καθαριστεί η Ριζούπολη, να γίνει έλεγχος (ακόμη και η αντιτρομοκρατική έψαξε) του γηπέδου και να ληφθούν έξτρα μέτρα ασφαλείας.

Το κωμικό της υπόθεσης ήταν η έδρα του Ολυμπιακού ήταν η πιο ήσυχη της χρονιάς, χωρίς τιμωρίες και παρατράγουδα. Ενώ ο Ολυμπιακός όπου έπαιζε γινόντουσαν μάχες και οι αντίπαλοι οπαδοί  να έχουν πετάξει τα πάντα εναντίων των παιχτών του Ολυμπιακού, η Ριζούπολη ήταν εκκλησία (ακόμη και με μετακινήσεις οργανωμένων οπαδών) και δεν δικαιολογούσε τέτοια μέτρα. Η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ είχε έρθει και δεν είχε ανοίξει ρουθούνι , με την ΑΕΚ δε να περνάει με 1-2.

Ο Παναθηναϊκός είχε μυριστεί λίγο το κλίμα και θέλησε να πάρει λίγο την κατάσταση στα χέρια του. Πήρε τα κλειδιά των αποδυτηρίων της Θύρας 10 και με παρέα πολλούς φουσκωτούς μία ώρα και πριν φτάσει η αποστολή του προσπάθησε να τα ανοίξει. Δύο τρεις το πήραν χαμπάρι και άρχισαν οι φάπες με τον κόσμο του Ολυμπιακού να μην ξέρει με ποιους και γιατί μαλώνει. Σκληρό ροντέο από την μια 2-3 παράγοντες με 30 φουσκωτούς και από την άλλη 30 οπαδούς του Ολυμπιακού.  Σύντομα επενέβει η αστυνομία για να λήξει το ροντέο.

Την σειρά ύστερα πήραν οι οπαδοί του Ολυμπιακού που βρισκόντουσαν στην θύρα 1  ξεκινώντας  το δόγμα Θρύλος Θρησκεία Τρομοκρατία.

Μετά τα γνωστά με την παρέα του Τζιοβάνι …….

 

Και το κερασάκι στην τούρτα ο Τάκης Τσουκαλάς