Ξαναρχίζει το κύπελλο Ελλάδος!

κύπελλο

Ξαναρχίζει το κύπελλο Ελλάδος!

Ο κίνδυνος του ποδοσφαιρικού Grexit απομακρύνεται, αφού Κοντονής και FIFA φαίνεται πως τα βρήκαν για την επανέναρξη του Κυπέλλου.
Το “σενάριο” του ποδοσφαιρικού grexit φαίνεται πως απομακρύνεται, αφού ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής και η ΕΠΟ, παρουσία του εκπροσώπου της FIFA συμφώνησαν σε σειρά από ενέργειες που θα γίνουν μέχρι και την Παρασκευή για να μην υπάρξει αποκλεισμός του ελληνικού ποδοσφαίρου.

“Δεν έχουμε συμφωνήσει για τον τελικό. Επαναλαμβάνω ότι υπάρχει η δέσμευση να αρχίσει ξανά το Κύπελλο. Θα δούμε πως θα γίνει ο τελικός. Ίσως εκτός Αθήνας, ίσως χωρίς κόσμο, ίσως με παιδιά στις εξέδρες”, τόνισε ο κ. Κουτσοκούμνης κατά την αναχώρηση του από το γραφείο του Σταύρου Κοντονή, ενώ τόνισε πως ο υφυπουργός Αθλητισμού αρκέστηκε στη δέσμευση ότι η FIFA από την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει επαφές για την εναρμόνιση του καταστατικού πλαισίου.

Ο εκπρόσωπος της FIFA έκανε γνωστά τα σημεία της συμφωνίας με τον υφυπουργό:

1. Μέχρι την Παρασκευή η ΕΠΟ αποσύρει την προσφυγή της στο ΣτΕ και αιτείται την επανεκκίνηση του Κυπέλλου.
2. Ο υφυπουργός δέχεται το αίτημα αυτό και αποφασίζει την επανεκκίνηση του θεσμού.
3. Η FIFA από την ερχόμενη Παρασκευή ξεκινά εργασίες για την πλήρη εναρμόνιση του κανονιστικού πλαισίου της.

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσοκούμνη, πρόκειται για σημεία στα οποία συμφώνησαν και οι δύο πλευρές με τον υφυπουργό όμως να κρατά ένα μικρό ενδεχόμενο διαφοροποίησης, αφού θέλει να έχει και τη σύμφωνη γνώμη του Αλέξη Τσίπρα.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Γκιρτζίκης σχολίασε: “Αποφασίσαμε στο Δ.Σ της ΕΠΟ και είναι γνωστή. Ας μη βιαζόμαστε μέχρι την Παρασκευή. Δεν θα πω αν το ποδόσφαιρο βγαίνει ηττημένο. Το θέμα είναι να έχουμε ποδόσφαιρο. Δεν μπορώ να σας το πω με βεβαιότητα. Ίσως έχει αποφευχθεί το Grexit. Εμείς κάναμε προσφυγή στο ΣτΕ για το Κύπελλο. Από τη στιγμή που θα γίνει, δεν υπάρχει λόγος προσφυγής. Προλαβαίνουμε να τελειώσουμε με το Κύπελλο, αρκεί να το οριστικοποιήσουμε την Παρασκευή”.

πηγή:newsit