Tα νέα του ερασιτέχνη Ολυμπιακού

Ολυμπιακού

Tα νέα του ερασιτέχνη Ολυμπιακού

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΒΟΛΕΪ

Το πρόγραμμα των αγώνων των ακαδημιών βόλεϊ για το Σαββατοκύριακο 09 & 10 /04/2016 έχει ως εξής:

Σάββατο (9/4)

Παγκορασίδες Γ’

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ -ΑΟΝΣ Μίλων (11:30, ΡΕΝΤΗ-Μ.ΜΕΡΚΟΥΡΗ)

Παμπαίδες Α’

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- Ευρυάλη (13:30, Ρέντη)

Παγκορασίδες Α’

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ –Έσπερος (15:30, Ρέντη)

Κυριακή (10/4)

Παγκορασίδες Δ’

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Ηλιούπολη (12:00, Ρέντη)

Παγκορασίδες Γ’

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Έσπερος (15:00, Ρέντη)

Παγκορασίδες Α’

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- Ένωση Ιλίου (17:00, Ρέντη)

Παμπαίδες Α’

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Αστέρας Νίκαιας (19:00, Ρέντη)

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΛΟ

Με στόχο την πρόκριση στην Τελικά φάση του πρωταθλήματος Παίδων αγωνίζεται το αντίστοιχο τμήμα της Ακαδημίας Υδατοσφαίρισης του Ολυμπιακού στο πλαίσιο της Γ’ Φάσης της διοργάνωσης που ξεκινάει σήμερα το βράδυ (8/4) και ολοκληρώνεται την Κυριακή. Την αποστολή της ομάδας του Νίκου Δεληγιάννη αποτελούν οι: Κωνσταντόπουλος, Κούρκορ, Σοφός, Αλευρόπουλος, Χαλυβόπουλος, Κίτσος, Μακαντάνης, Λαδάς Π., Νικολάου Γ., Γούρας, Παπαζαφειρόπουλος, Λαδάς Σ., Κυρίτσης, Βούλγαρης, Μερτίνος, Παπαδόπουλος, Νικολάου Β., Τραγανουδάκης, Μαγκώνης, Αγγελούδης, Κρητικός

Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού:

Παρασκευή (8/4)

1η αγωνιστική-Κολυμβητήριο Γλυφάδας

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ -ΑΝΟ  Γλυφάδας (20:00)

Σάββατο (9/4)

2η αγωνιστική-Κολυμβητήριο Πειραιά

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΝΟ Χίου (12:00)

3η αγωνιστική-Κολυμβητήριο Γλυφάδας

 ΝΟ Χανίων-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (21:00)

Κυριακή (10/4)

4η αγωνιστική- Κολυμβητήριο Αλίμου

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Νηρέας Χαλανδρίου (10:00)

ΝΟ Καλαμακίου-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  (19:00)

ΡΙΟ 2016

Οι συνεντεύξεις και τα αφιερώματα της ενότητας ΡΙΟ 2016, με τους αθλητές μας που έχουν εξασφαλίσει ή διεκδικούν πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες συνεχίζονται. Αυτή τη φορά με την αθλήτρια του τμήματος Πυγμαχίας του συλλόγου μας, Αντωνία Παπουτσάκη η οποία θα διεκδικήσει την πρόκριση μέσω του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που ξεκινάει το Σάββατο (9/4) και ολοκληρώνεται στις 20 Απριλίου στην Κωνσταντινούπολη ενώ θα έχει και μια δεύτερη ευκαιρία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στο Καζακστάν στις 15-25 Μαΐου. Η αθλήτρια του Ολυμπιακού στη συνέντευξή της στο osfp.gr εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι θα εξασφαλίσει την πρόκριση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Ποια είναι τα συναισθήματα σου πριν την διεκδίκηση της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες;

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη για αυτή την προσπάθεια που καταβάλω για να πετύχω τον στόχο μου. Είναι ότι καλύτερο έχει συμβεί στην καριέρα μου και μόνο η προσπάθεια που κάνω. Είναι ένα πολύ όμορφο και δυνατό συναίσθημα να καταφέρουμε να πάμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Με ποιο τρόπο προετοιμάζεσαι για το μεγάλο ραντεβού στην Τουρκία;

«Έχω λάβει μέρος σε κάποια Τουρνουά, σαν προετοιμασία. Οι προπονήσεις γίνονται μαζί με τον προπονητή μου και αδερφό μου, Βαγγέλη Παπουτσάκη και με προπονήσεις που έκανα για δυο εβδομάδες στις Εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά».

Πόσο έτοιμη είναι για αυτό το βήμα στην παρούσα φάση;

«Πιστεύω ότι είμαι αρκετά έτοιμη. Έχω δουλέψει πολύ με τον προπονητή μου το τελευταίο διάστημα. Σίγουρα ο ανταγωνισμός δεν έχει σχέση με την Ελλάδα όμως θεωρώ ότι βρίσκομαι σε περίοδο φόρμας και ότι θα τα καταφέρω».

Ποίες είναι οι δυσκολίες στην διεκδίκηση της πρόκρισης στο Ρίο;

«Και μόνο στα Τουρνουά που πήγα διαπίστωσα ότι είναι πολύ μεγάλος ο ανταγωνισμός και ότι οι αθλητές είναι άλλου επιπέδου. Οι προπονήσεις και οι προετοιμασίες που κάνουν δεν έχουν σχέση με εμάς. Εκείνες προπονούνται μόνο και μόνο σαν δουλειά, ασχολούνται μόνο με αυτό. Ενώ εμείς έχουμε και άλλους παράγοντες για τους οποίους προσπαθούμε και είναι πολύ δύσκολο να τις φτάσουμε».

Από τις τάξεις του Ολυμπιακού, προέρχονται μέχρι στιγμής 20 Έλληνες που έχουν κλείσει το εισιτήριο για το Ρίο. Είναι στις… προθέσεις σου να αυξηθεί αυτός ο αριθμός;

«Σίγουρα είναι κάτι το οποίο και εμένα θα με κάνει χαρούμενη και πιστεύω ότι θα τα πάμε καλά όλα τα παιδιά»

Πως αξιολογείς το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται η Ελληνική πυγμαχία;

«Ό,τι μπορούμε κάνουμε με τις δυνατότητες μας. Δεν έχουμε κάτι να ζηλέψουμε από τις άλλες αθλήτριες αλλά αυτό που μπορώ να πω είναι ότι διαθέτουν περισσότερη εμπειρία λόγω του ότι έχουν κάνει περισσότερα ταξίδια. Και σίγουρα όσα περισσότερα ταξίδια κάνεις τόσο μεγαλύτερη εμπειρία αποκτάς. Κατά τα άλλα δυο χέρια έχουν αυτές, δυο χέρια έχουμε και εμείς».

Πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα σου αρχής γενομένης από το Πανευρωπαϊκό της Τουρκίας;

«Αρχικά είναι το Πανευρωπαϊκό Τουρνουά, που διεξάγεται τώρα στις 9 Απριλίου στην Τουρκία και μετά συνεχίζω με ένα Τουρνουά στη Σερβία. Αν δεν τα καταφέρω στην Τουρκία θα έχω μια ακόμα ευκαιρία που είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Καζακστάν στις αρχές Μαΐου και τελειώνουμε εκεί. Ευελπιστώ και πιστεύω ότι την πρόκριση θα την πάρω στην Τουρκία».

Σε τι κατάσταση βρίσκεσαι ενόψει των προκλήσεων που έχεις μπροστά σου;

«Έχουμε δουλέψει τελείως διαφορετικά σε σχέση με τον τρόπο που δούλευα στην Ελλάδα. Εδώ πηγαίνουμε κυρίως στα μονά χτυπήματα αλλά μετράει το πόσο επιθετικός παίκτης είσαι. Έχω δουλέψει αρκετά πάνω σε αυτό το κομμάτι, νιώθω ότι βρίσκομαι σε πολύ καλή κατάσταση και πιστεύω ότι θα τα πάω καλά».

ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Με προορισμό τη Νάξο αναχώρησε την Παρασκευή το πρωί η αποστολή της ομάδας βόλεϊ Γυναικών η οποία το Σάββατο (19:00) αντιμετωπίζει τον Πανναξιακό στον 2ο ημιτελικό του πρωταθλήματος της Α1.  Οι «ερυθρόλευκες» θέλουν να «ντουμπλάρουν» τις νίκες μετά το άνετο 3-0 στον πρώτο αγώνα στο Ρέντη, για να εξασφαλίσουν την πρόκριση στους τελικούς του πρωταθλήματος όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του άλλου ζευγαριού (Παναθηναϊκός-ΑΟ Θήρας). To ευχάριστο για τον τεχνικό του Ολυμπιακού, Μπράνκο Κοβάτσεβιτς είναι ότι δεν υπάρχουν προβλήματα απουσιών.

Κοβάτσεβιτς: «Να τελειώσουμε σε δυο αναμετρήσεις τη σειρά»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Μπράνκο Κοβάτσεβιτς δήλωσε στο osfp.gr τα εξής: «Σίγουρα ο στόχος μας είναι να κερδίσουμε και αυτό το παιχνίδι για να τελειώσουμε σε δυο αναμετρήσεις τη σειρά των ημιτελικών ούτως ώστε να έχουμε περισσότερο χρόνο για να προετοιμαστούμε για τους τελικούς. Θα είναι πιο δύσκολο παιχνίδι από το πρώτο στο Ρέντη, αφού η Νάξος παίζει καλύτερα στην έδρα της αλλά είμαι σίγουρος ότι και εμείς θα παίξουμε καλύτερα και θα πάρουμε τη δεύτερη νίκη που θέλουμε».

ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ

Τον ΠΑΟΚ στο Εθνικό Κολυμβητήριο Πειραιά «Π.Καπαγέρωφ» αντιμετωπίζει το Σάββατο στις 16:00 η ομάδα πόλο ανδρών του Ολυμπιακού, στα πλαίσια της 22ης και τελευταίας αγωνιστικής του Πρωταθλήματος. Οι ερυθρόλευκοι θέλουν να τελειώσουν τις υποχρεώσεις τους στην κανονική διάρκεια της Α1, σημειώνοντας ακόμα μια νίκη που θα διευρύνει ακόμα περισσότερο το νικηφόρο σερί τους. Ο Θοδωρής Βλάχος, θα στερηθεί των υπηρεσιών του Ισπανού διεθνή Μπλάι Μάλιαρακ ο οποίος έχει υποχρεώσεις με την Εθνική ομάδα της χώρας του στο Προ Ολυμπιακό τουρνουά που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Τεργέστη της Ιταλίας.

ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Με στόχο να πετύχει ακόμα μια νίκη, την 14η για φέτος, θα επιδιώξει να πάρει το Σάββατο (9/4) στις 17:30, η ομάδα πόλο γυναικών του Ολυμπιακού στην Γλυφάδα. Οι ερυθρόλευκες θέλουν να τελειώσουν την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος έχοντας πετύχει το απόλυτο των νικών, έτσι ώστε να επικεντρωθούν στην προετοιμασία τους ενόψει του Final 4 της Ευρωλίγκας το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Απριλίου. Αγωνιστικά προβλήματα για τον προπονητή των ερυθρόλευκων, Χάρη Παυλίδη, δεν υπάρχουν και τελευταία στιγμή θα επιλέξει ποιες δυο από τις Μπιανκόνι, Έμμολο και Έγκενς θα δηλωθούν για τον συγκεκριμένο αγώνα.