Τα ΜΑΤ τσάκισαν κατοίκους στην Χίο

Χίο

Τα ΜΑΤ τσάκισαν κατοίκους στην Χίο

Όπως αναφέρει το politischios.gr, χωρίς καμία αιτία κι ενώ οι κάτοικοι αρνούνταν ειρηνικά τη διέλευση της κλούβας της αστυνομίας, τα ΜΑΤ τους επιτέθηκαν τραυματίζοντάς τους. Από τις συμπλοκές τρεις κάτοικοι μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στο «Σκυλίτσειο» Νοσοκομείο.

Ενας από τους κατοίκους που έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού μίλησε στο protothema.gr και περιέγραψε αναλυτικά όλα όσα έζησε. Μεταξύ άλλων είπε ότι τα ΜΑΤ τους σακάτεψαν και ότι χτύπησαν και τη μητέρα του «χειρουργημένη γυναίκα πριν από 20 μέρες, παιδάκια 16 χρονών και γυναίκες άνω των 70».

Την ίδια ώρα ξεκίνησε νωρίς το πρωί η διαδικασία επιστροφής μεταναστών στην Τουρκία από τη Χίο και την Μυτιλήνη, βάσει της συμφωνίας που επετεύχθη μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας.

Οι πρώτοι 136 μετανάστες (από το Πακιστάν, το Μπλαγκλαντές και το Αφγανιστάν) επιβιβάστηκαν σε δυο πλοία νωρίς το πρωί, χωρίς πρόβλημα, από τη Μυτιλήνη και έχουν φτάσει ήδη στην Τουρκία. Ίδια εικόνα και στο λιμάνι της Χίου.

Ένταση επικράτησε την Κυριακή το βράδυ στη Χίο καθώς λίγο μετά τις 21:30 σημειώθηκαν άγριες συμπλοκές μεταξύ κατοίκων και διμοιρίας των ΜΑΤ.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι κάτοικοι αρνήθηκαν τη μεταφορά των προς απέλαση μεταναστών στην περιοχή τους, και συγκεκριμένα στο κτίριο όπου μέχρι πρότινος πραγματοποιούταν η διαδικασία της ταυτοποίησης και της καταγραφής προσφύγων και μεταναστών.

https://www.youtube.com/watch?v=cXEoCctZ4Gs