Σαν σήμερα ο Σωκράτης Κόκκαλης αναλαμβάνει τον Ολυμπιακό

Κόκκαλης

Σαν σήμερα ο Σωκράτης Κόκκαλης αναλαμβάνει τον Ολυμπιακό

“Παρακάλεσα τον κ. Κόκκαλη να αναλάβει την προεδρία της ΠΑΕ μέχρι το τέλος της θητείας της διοίκησης. Οι λόγοι που με ώθησαν σε αυτή την απόφαση είναι καθαρά επαγγελματικοί. Δηλώνω ότι θα παραμείνω στο Δ.Σ. και θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια με τον κ. Κόκκαλη και με τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης για την επίλυση όλων των σοβαρών προβλημάτων που απασχολούν εδώ και πολύ καιρό τον Ολυμπιακό.
Θεωρώ τον εαυτό μου ευτυχή που ο κ. Κόκκαλης αποδέχτηκε το αίτημα αυτό και για μία ακόμα φορά απέδειξε το μεγάλο του ενδιαφέρον για τον Ολυμπιακό”.

Ο Σωκράτης Κόκκαλης συγκινημένος είχε τονίσει:

“Αποδέχτηκα την πρόταση του κ. Νταϊφά να αναλάβω την προεδρία της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Θεωρώ κατ’ αρχήν να επισημάνω το δύσκολο έργο που επιτελέστηκε από τον κ. Νταϊφά και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ., που από κοινού αντιμετωπίζουμε τα τεράστια προβλήματα της ΠΑΕ.

Η μεγάλη εμπειρία του κ. Νταϊφά και η αγάπη τους προς τον Ολυμπιακό, θα μας βοηθήσει να ολοκληρώσουμε το μεγάλο έργο που αναλάβαμε. Σε αυτή την προσπάθεια καλούμε να μας συμπαρασταθούν ενεργά και όλοι οι φίλοι του Ολυμπιακού, οπουδήποτε κι αν βρίσκονται”.

Στον κόσμο του Ολυμπιακού επικρατούσε ντελίριο. Σε μία περίοδο που η ομάδα του Πειραιά είχε τη μία αποτυχημένη χρονιά πίσω από την άλλη, οι οπαδοί έβλεπαν τον Κόκκαλη ως… Μεσσία! Βλέπετε, για πρώτη φορά ασχολήθηκε με τον σύλλογο το 1992 και μαζί με τον Νταϊφά είχαν κάνει τεράστια προσπάθεια για να “σβήσουν” τα όσα άφησε πίσω του ο Κοσκωτάς.

Ο Κόκκαλης ήταν αυτός που είχε πάρει επ’ ώμου τη ρύθμιση του χρέους των 7 δισεκατομμυρίων δραχμών και στη συνέχεια άρχισε να φτιάχνει πετραδάκι-πετραδάκι τον ποδοσφαιρικό κολοσσό που κατακτούσε το ένα πρωτάθλημα μετά το άλλο!

Οι οπαδοί των “ερυθρολεύκων” τον είχαν βάλει φυσικά στην καρδιά τους από την άνοιξη του 1991, όταν επένδυσε στο τμήμα μπάσκετ και το μετέτρεψε μέσα σε λίγα χρόνια σε έναν σύλλογο που διεκδίκησε και κατέκτησε ευρωπαϊκούς τίτλους!

Αφού πέρασαν δύο χρόνια επί προεδρίας του (1994-95, 1995-96) χωρίς η ομάδα του Πειραιά να κατακτήσει κάποιο τίτλο, το καλοκαίρι του 1996 με την πρόσληψη του Ντούσαν Μπάγεβιτς και την απόκτηση κορυφαίων παικτών από το ελληνικό πρωτάθλημα, μπήκαν οι απαραίτητες βάσεις για τον… Θρύλο του Κόκκαλη!

Τα επόμενα χρόνια είναι λίγο πολύ γνωστά σε όλους, τίτλοι, μέλη στον ερασιτέχνη Ολυμπιακό. Χτίσιμο προπονητικού κέντρου και φυσικά το σπίτι του θρύλου. Το γήπεδο Καραϊσκάκη…

πηγές: sport24, goal