ΜΑΤ στο λιμάνι

ΜΑΤ

Αισθητή είναι οι παρουσία των ΜΑΤ στο λιμάνι, στο ύψος του Ηλεκτρικού Σταθμού

Αισθητή είναι πλέον η παρουσία αντρών των ΜΑΤ στο λιμάνι. Εδώ και ημέρες, μετά τα επεισόδια μεταξύ των προσφύγων, μία διμοιρία των ΜΑΤ βρισκόταν ιγκόγνιτο  ακριβώς πάνω από την Ε2 σε μικρή απόσταση από τον καταυλισμό.

Η διμοιρία των ΜΑΤ στάθμευε στον σταθμό της Πυροσβεστικής στην Δραπετσώνα, ουσιαστικά κρυμμένη στον αδιέξοδο, μακρυά από τα βλέμματα και έτοιμη να επέμβει σε αντίστοιχη περίπτωση.

Τα ΜΑΤ μετά τα χθεσινά γεγονότα μεταφέρθηκαν στο Λιμάνι στο ύψος του ηλεκτρικού σταθμού, η μεταφορά αυτή θεωρείται καθαρά σημειολογική. Ενώ βρίσκονται πλέον μακρυά από τους καταυλισμούς των προσφύγων είναι σε εμφανή σημείο δείχνοντας ότι πλέον το λιμάνι είναι υπό αυστηρότερη περιφρούρηση από την αστυνομία.

Η εκκένωση του λιμανιού συνεχίζεται

Η εκκένωση του λιμανιού συνεχίζεται και σήμερα, με τις αρχές να κάνουν έκκληση στους πρόσφυγες να μεταφερθούν στα hot spot που θα τους παρέχονται καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Από το πρωί βρίσκονται στο λιμάνι τουριστικά λεωφορεία για να μεταφέρουν τους πρόσφυγες στα hot spot.

Την ίδια ώρα έχει στηθεί ένα παιχνιδάκι μεταξύ ΜΚΟ, αλληλέγγυων και αρχών για την μεταφορά των προσφύγων. Αρκετοί αλληλέγγυοι και μέλη ΜΚΟ λένε στους πρόσφυγες να μην κλειστούν στα hot spot, ενώ από την άλλη πλευρά αρκετοί αλληλέγγυοι προειδοποιούν ότι θα γίνει μαζική εκκένωση και καλύτερο θα ήταν να αποχωρήσουν από το λιμάνι.

Η συνεχής ροή ανεξέλεγκτων και ανεπιβεβαίωτων πληροφοριών στο λιμάνι έχουν οδηγήσει σε μία σύγχυση. Αρκετοί πρόσφυγες έχουν αρχίσει να αναζητούν σπίτια στην περιοχή του Πειραιά και της Δραπετσώνας για να “προστατευτούν”  από τυχόν εγκλεισμό τους στα hot spot αλλά και πιθανές φασαρίες είτε μεταξύ τους είτε με την αστυνομία σε περίπτωση βίαιας εκκένωσης.