Κ. Κατσαφάδος : Αναξιοκρατία στην επιλογή στελεχών εκπαίδευσης

Κ. Κατσαφάδος : Αναξιοκρατία

Κ. Κατσαφάδος : Αναξιοκρατία στην επιλογή στελεχών εκπαίδευσης – Αλλαγή του ήδη υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου για την επιλογή στελεχών εκπαίδευσης, αφού όπως υποστηρίζει ο κ. Κατσαφάδος κρίνεται αντισυνταγματικό

Την αναξιοκρατία στην επιλογή των διευθυντών σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που είχε επισημάνει πριν από δύο μήνες ο Βουλευτής της ΝΔ Α΄ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος, σε σχετική ερώτησή του που είχε καταθέσει στον Υπουργό Παιδείας, αποφάσισε το Γ’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας κρίνοντας τον νόμο 4327/2016 αντισυνταγματικό.

Ο κ. Κατσαφάδος στην ερώτησή του είχε υποστηρίξει ότι η Κυβέρνηση είχε δημιουργήσει στεγανά στην όλη διαδικασία.
Ο Βουλευτής ρωτούσε τον Υπουργό Παιδείας εάν προτίθεται να θέσει σε διαδικασία διαλόγου και από μηδενική βάση την αλλαγή του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου για την επιλογή στελεχών της εκπαίδευσης, αφού αποδείχθηκε ότι το συγκεκριμένο πλαίσιο ενισχύει την αναξιοκρατία και την κομματοκρατία στην εκπαίδευση.

Οι Σύμβουλοι του Γ’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας αποφάσισαν ότι η διαδικασία της μυστικής ψηφοφορίας είναι αντισυνταγματική, όπως και ότι «δεν αξιολογούνται με αιτιολογία τα προσόντα των υποψηφίων που σχετίζονται με το κριτήριο της συμβολής στο εκπαιδευτικό έργο, της προσωπικότητας και της γενικής συγκροτήσεως του υποψηφίου», προσθέτοντας πως ο νέος τρόπος επιλογής των σχολικών μονάδων προσκρούει στις συνταγματικές αρχές της ισότητας και της αξιοκρατίας.