Η ιστορία του βρέφους της ”Οργής”

Η ιστορία του βρέφους της ”Οργής”

Εικόνες από το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας χθες το μεσημέρι σόκαραν και πάγωσαν όχι μόνο το πανελλήνιο αλλά όσους έτυχε να δουν αυτές τις εικόνες.

vrefos-

Το περιστατικό συνέβη μετά την ενημέρωση του γγ μεταναστευτικής πολιτικής στους πρόσφυγες, ο οποίος, κατά πληροφορίες, τους ενημέρωσε ότι θα πρέπει να φύγουν από το λιμάνι προς κάποιον καταυλισμό της ηπειρωτικής Ελλάδας. Αρνούμενοι να δεχθούν ότι τα σύνορα έχουν κλείσει αλλά και αρνούμενοι να φύγουν από το λιμάνι, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ενημέρωσης, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες άρχισαν να διαδηλώνουν. Μέσα στην ένταση που δημιουργήθηκε ένας Αφγανός άρπαξε από την αγκαλιά της μητέρας το μόλις 4 μηνών μωρό του και άρχισε να το κραδαίνει στον αέρα. Πολλοί πίστεψαν ότι επρόκειτο για κούκλα, τόσο εξωπραγματική και απίστευτη ήταν η εικόνα. Σε κάποια στιγμή απείλησε να το πετάξει στους λιμενικούς. Αμέσως παρενέβησαν δημοσιογράφοι και άλλοι παρευρισκόμενοι οι οποίοι κατάφεραν να του το αρπάξουν από τα χέρια του. Βέβαια, το μαρτύριο του βρέφους δεν τελείωσε εκεί αφού συνέχισε επί ώρα να πηγαίνει από αγκαλιά σε αγκαλιά ανθρώπων οργισμένων που συνέχιζαν να διαμαρτύρονται και να απαιτούν άνοιγμα των συνόρων βάζοντας μπροστά το μωρό…
Οπως έχει γίνει γνωστό, από πληροφορίες που αλιεύθηκαν από πρόσφυγες που βρίσκονταν στο λιμάνι χθες το μεσημέρι, το μωρό γεννήθηκε πριν από περίπου τέσσερις μήνες στα σύνορα Ιράν-Τουρκίας. Η οικογένειά του κατάγεται από το Αφγανιστάν και συγκεκριμένα την περιοχή Γκάσνι, λημέρι των Ταλιμπάν, οι οποίοι κατατρομοκρατούν ή και εξολοθρεύουν τον ντόπιο πληθυσμό. Με το που ήρθε στον κόσμο η μικρή ξεκίνησε το μακρύ ταξίδι της προσφυγιάς.

Η θεία του μωρού μιλώντας στα ΜΜΕ, δηλώνοντας το όνομα Μαχλιέ Ναμπιθάντ είπε ότι η πραγματική πρόθεση του «πατέρα» του παιδιού δεν ήταν να το πετάξει στους αστυνομικούς, αλλά να το χρησιμοποιήσει για να δείξει ότι η κατάσταση στον άτυπο καταυλισμό, με τα σύνορα κλειστά, έχει φτάσει στο μη παρέκει.

Ο πατέρας του πάλι, δηλαδή ο άνθρωπος που απείλησε να πετάξει το μωρό στους λιμενικούς είπε ότι έχει πέντε παιδιά και ότι έχει περάσει τα σύνορα πέντε χωρών, ενώ δήλωσε ότι νωρίτερα οι αστυνομικοί είχαν χτυπήσει έναν συγγενή του. Ο ίδιος, σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε, πήρε την απόφαση να διαμαρτυρηθεί, παίρνοντας ψηλά στα χέρια του το βρέφος, ενώ δηλώνει πως βρίσκεται σε απόγνωση.

Πηγή: iefimerida