10ο Συνέδριο ΝΔ: Τέρμα στην ασφυξία της «πρώτης φοράς αριστερά». Φέρνουμε το #oxygono στην Ελλάδα

Τέρμα στην ασφυξία της «πρώτης φοράς αριστερά». Φέρνουμε το #oxygono στην Ελλάδα

του Ανδρέα Παλευρατζή, δικηγόρου Πειραιά, Προέδρου Περιφερειακής Οργάνωσης Α’ Αθηνών ΝΔ

Το 10ο Συνέδριο της ΝΔ σηματοδότησε μια νέα αρχή, τόσο για την μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, όσο και για την πατρίδα μας, για την ανόρθωση της Ελλάδας. Πραγματοποιήθηκε μέσα σε λιγότερες από 111 ημέρες, υλοποιώντας την δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αμέσως μετά την εκλογή του ως Προέδρου της ΝΔ. Μέσα σ’ αυτές τις 111 ημέρες άλλαξαν πολλά στην παράταξη, πάνω απ’ όλα όμως άλλαξε η νοοτροπία. Πρώτα και πάνω απ’ όλα βάλαμε σε τάξη το σπίτι μας, με το πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης, που παρουσίασε ο Πρόεδρος της ΝΔ. Μέσα σ’ αυτές τις 111 ημέρες, η ΝΔ, υπό τις οδηγίες του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και τη συμβολή μεγάλου αριθμού απλών μελών, που στελέχωσαν την παράταξη, 127.000 μέλη της ΝΔ ψήφισαν για τα μέλη και τους προέδρους των τοπικών οργανώσεων, αλλά και, για πρώτη φορά, για τους εκπροσώπους τους στο συνέδριο, που ολοκληρώθηκε την Κυριακή.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε ένα Συνέδριο πολιτικής παράταξης, χωρίς συνθήματα, χωρίς «κλακαδόρους», με γόνιμες συζητήσεις, με παράλληλες συνεδριάσεις, στις οποίες αναπτύχθηκαν καίρια ζητήματα, όπως η ανάγκη εκσυγχρονισμού του συνδικαλιστικού κινήματος, η αγροτική ανάπτυξη στην πράξη, ο ρόλος του εθελοντισμού στην περίοδο της οικονομικής κρίσης, οι γυναίκες σε θέσεις ευθύνης, η τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη, η νεοφυής επιχειρηματικότητα και ο ρόλος των επιμελητηρίων, αναθεώρηση Συντάγματος και ανάπτυξη, και ακούστηκαν οι απόψεις των στελεχών.

Μέρα με τη μέρα, η κατάσταση που όλοι βιώνουμε (αποτέλεσμα των αποφάσεων των μεθοδεύσεων της «πρώτης φοράς αριστερά») γίνεται όλο και χειρότερη. Καθημερινά όλοι, ανεξαρτήτως επαγγελματικής ιδιότητας, δοκιμαζόμαστε, βιώνουμε μια συνεχή αβεβαιότητα κι ένα ψυχοφθόρο άγχος. Το επίπεδο ζωής μας κατρακυλά. Η μικρομεσαία τάξη, που αποτελούσε – μέχρι πρόσφατα – τη ραχοκοκαλιά της κοινωνίας μας εξαφανίζεται. Οι τοπικές επιχειρήσεις μη μπορώντας ν’ ανταπεξέλθουν στα δυσβάσταχτα φοροεισπρακτικά μέτρα και τις υψηλές ασφαλιστικές εισφορές, που οδηγούν στην, εν τέλει, δήμευση της περιουσίας των πολιτών, κλείνουν, με αποτέλεσμα την περαιτέρω αύξηση της ανεργίας.

Ο λαός μας, που διακατέχεται από ευρηματικότητα, φιλότιμο, ανθρωπιά, καθημερινά περιέρχεται σε μια κατάσταση συλλογικής κατάθλιψης, την οποία πλέον δεν μπορούμε να ανεχθούμε.

Μερίδα του κόσμου, αλλά και των μέσων ενημέρωσης, καλλιεργούν έντεχνα την ισοπεδωτική μομφή ότι «όλοι τα ίδια είναι», προκειμένου να δοθεί άλλοθι σε αυτούς, που καταστρέφουν καθημερινά, με τις ανερμάτιστες πολιτικές τους, την πατρίδα μας!

Δεν είμαστε όμως όλοι ίδιοι. Υπάρχουμε όλοι εμείς, που έχουμε διαφορετική νοοτροπία, γιατί συνεχίζουμε να πιστεύουμε στις δυνατότητες της πατρίδας μας, γιατί έχουμε πίστη στις δυνατότητες των Ελλήνων, στις αξίες της δημοκρατίας, της πολυφωνίας, της ελεύθερης οικονομίας. Γιατί πιστεύουμε στην ανάπτυξη, που μπορεί να έρθει πρώτιστα μέσα από τις δεξιότητες και τις ικανότητες όλων μας. Γιατί είμαστε αντίθετοι στις πολιτικές της «ΠΦΑ», που οδηγούν στην εξίσωση προς τα κάτω, μέσω της φτωχοποίησης της πλειοψηφίας της κοινωνίας, όπως καθημερινά βιώνουμε εμείς οι πολίτες της Νίκαιας, του Ρέντη, του Κορυδαλλού, του Κερατσινίου, της Δραπετσώνας, του Περάματος, της Σαλαμίνας.

Η ΝΔ έχει διαφορετική λογική και άλλη πρόταση για όλα τα κρίσιμα θέματα, που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε στην παρούσα συγκυρία. Έχει διαφορετική λογική και πρόταση για το ασφαλιστικό, τη φορολογία, τη ρευστότητα στην οικονομία και τη διαχείριση των κόκκινων δανείων, την ασφάλεια, το μεταναστευτικό, την ανάπτυξη και την εργασία.

Η ΝΔ, αφουγκραζόμενη τις σημερινές ανάγκες, με τη συμβολή στελεχών που προέρχονται από την κοινωνία και την πραγματική οικονομία, καταρτίζει ένα πρόγραμμα διακυβέρνησης της χώρας, που υπερβαίνει την όποια συμφωνία με τους δανειστές. Ήδη πριν λίγες μέρες, κατά την ολοκλήρωση των εργασιών του 10ου Συνεδρίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε τις πρώτες 25 προτάσεις του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ.

Για να μπορέσουμε όμως να επανέλθουμε σε αναπτυξιακή τροχιά είναι εθνική ανάγκη να απαλλαγεί η χώρα από την ευκαιριακή, αλλά πάνω απ’ όλα καταστροφική, κυβερνητική σύμπραξη ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Πρέπει να απαλλαγούμε από τις αριστερίστικες ιδεοληψίες και πρακτικές, με το προκάλυμμα του «εθνικού προσανατολισμού» των ΑΝΕΛ, που καταστρέφουν καθημερινά τη χώρα, και την βυθίζουν στην αβεβαιότητα. Σήμερα είναι αδήριτη η ανάγκη να συστρατευθούμε όλοι με τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να απαλλαγούμε από την ετερόκλητη λαίλαπα της ετερόκλητης συγκυβέρνησης, πριν να είναι αργά για τη χώρα.

Η ΝΔ, με το 10ο Συνέδριό της, έδωσε το μήνυμα ότι ήρθε η ώρα να φύγουν αυτή που προκαλούν ασφυξία στη χώρα, ότι ήρθε η ώρα για να αρχίσει η Ελλάδα να δουλεύει ξανά, για να επανέλθει το οξυγόνο στην πατρίδα μας. Αυτό το μήνυμα έχουμε υποχρέωση να το περάσουμε στην κοινωνία, μέσα από την καθημερινή μας δράση, με νέα πρόσωπα, με φρέσκιες ιδέες. Γιατί η Ελλάδα θα κερδίσει!