Τον μόνο που δεν κατάφερε να ντριπλάρει ήταν τον Καρκίνο-Έφυγε ο ”Ιπτάμενος” Ολλανδός

Τον μόνο που δεν κατάφερε να ντριπλάρει ήταν τον Καρκίνο-Έφυγε ο ”Ιπτάμενος” Ολλανδός

Ένας φίλος είχε γράψει πριν καιρό πως ο καρκίνος για τον Κρόϊφ ήταν ακόμη μια τρίπλα. Ίσως είχε δίκιο. Ο θάνατος έρχεται μόνο με τη λήθη κι ο ”Ιπτάμενος” Ολλανδός είναι αδύνατον να λησμονηθεί από όσους αγαπούν το ποδόσφαιρο.

Πέθανε ήρεμος στη Βαρκελώνη έχοντας δίπλα του την οικογένειά του ύστερα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο. Είναι μια βαθιά λύπη και σας ζητάμε να σεβαστείτε την ιδιωτικότητα της οικογένειας σε αυτές τις στιγμές του θρήνου» αναφέρει η ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα.

Ο σπουδαίος Ολλανδός έδινε μάχη με τον καρκίνο τους τελευταίους μήνες. Πριν από μερικές εβδομάδες είχε αστειευτεί ότι κατάφερνε στο ημίχρονο αυτού του πιο σπουδαίου αγώνα της ζωής του να προηγείται με 2-0. Τελικά, η επάρατη νόσος έκανε την ανατροπή. Έκανε αυτό που ουδείς ποδοσφαιρόφιλος, ουδείς από τους ανθρώπους που είχαν δει τον «Ιπτάμενο Ολλανδό» να σαγηνεύει μέσα στο γήπεδο δεν ήθελε να φανταστεί…

Ο καρκίνος είναι η ασθένεια που βιώνεις το τρομακτικό συναίσθημα να σε τρώει η ίδια σου η σάρκα.

Η περίφημη φανέλα με το Νο 14 που θα μάγευε την Ευρώπη με το συναρπαστικό ποδόσφαιρο που έπαιζε, δένοντας για πάντα τη μοίρα του Κρόιφ με την πορεία του Άγιαξ και της εθνικής Ολλανδίας.

Ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές που πάτησαν ποτέ χορτάρι θα μας άφηνε κληρονομιά ένα μοναδικό στιλ, τόσο ατομικό όσο και συλλογικό, με το «ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο» που εμπνεύστηκαν και υλοποίησαν οι Ολλανδοί στη δεκαετία του ’70 να τον έχει φυσικά ακρογωνιαίο λίθο.

Τίποτα δεν θα είναι το ίδιο χωρίς τον Γιόχαν Κρόιφ!

Κάθε κομμάτι που λείπει από το παζλ το κάνει μοναδικό όπως στη ζωή έτσι και στο ποδόσφαιρο η απώλεια είναι η μοίρα μας. Και οι αναμνήσεις η εκδίκηση μας…