Συνελήφθη ο μακελάρης του Παρισιού!

Συνελήφθη ο μακελάρης του Παρισιού

Συνελήφθη ο μακελάρης του Παρισιού! – Στις Βρυξέλλες και για την ακρίβεια στο προάστιο Μολενμπέκ συνελήφθη ο τζιχαντιστής του Παρισιού – Οι βελγικές αρχές τον συνέλαβαν μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών

Ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο υπ’ αριθμόν 1 καταζητούμενος για τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι, τραυματίστηκε και συνελήφθη ζωντανός σήμερα το απόγευμα σε ανταλλαγή πυροβολισμών κατά τη διάρκεια επιχείρησης των βελγικών αρχών στο προάστιο Μόλενμπεκ των Βρυξελλών, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

image

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, που βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ με την Τουρκία, επιβεβαίωσε ότι η επιχείρηση της βελγικής αστυνομίας σχετίζεται με τις επιθέσεις του Παρισιού.

Εμφανίστηκε ωστόσο επιφυλακτικός, λέγοντας ότι δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι αυτή τη στιγμή η σύλληψη του Αμπντεσλάμ στη βελγική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Libre, στην επιχείρηση αυτή τραυματίστηκαν δύο άνδρες, ο ένας εκ των οποίων είναι ο Αμπντεσλάμ. Η εφημερίδα Derniere Heure έκανε λόγο για συνολικά τρεις υπόπτους: τον συλληφθέντα Αμπντεσλάμ, άλλον έναν που σκοτώθηκε και έναν τρίτο, που έχει τραυματιστεί.

Νωρίτερα το απόγευμα το BBC μετέδιδε ότι ακούγονταν πυροβολισμοί στο προάστιο των Βρυξελλών Μολενμπέκ καθώς η αστυνομία πραγματοποιούσε νέες αντιτρομοκρατικές εφόδους.

Συνελήφθη ο μακελάρης του Παρισιού

Επίσης είχε γίνει γνωστό πως η αστυνομία εντόπισε τα δακτυλικά αποτυπώματα του Αμπντεσλάμ σε διαμέρισμα στις Βρυξέλλες.

Συνελήφθη ο μακελάρης του Παρισιού

«Ο πλέον καταζητούμενος ύποπτος για τις επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι Σαλάχ Αμπντεσλάμ βρίσκεται τραυματισμένος στα χέρια της αντιτρομοκρατικής υπηρεσία του Βελγίου», σημειώνει ο ιστότοπος της βελγικής εφημερίδας DH.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας τόνισε ότι η αντιτρομοκρατική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν μπορούν να ανακοινωθούν ακόμα λεπτομέρειες.

Πηγή: zougla.gr