Συγκρούσεις μεταξύ προσφύγων χθες στο Λιμάνι του Πειραιά

Συγκρούσεις μεταξύ προσφύγων χθες στο Λιμάνι του Πειραιά

Στην Ε1 και στην Ε2 υπήρξαν συμπλοκές με αποτέλεσμα να τραυματιστούν άνθρωποι άλλα και να προκληθούν ζημιές στις εγκαταστάσεις του λιμανιού του Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες αλληλέγγυων που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο λιμάνι, η διαμάχη ξεκίνησε όταν δυο γυναίκες μια αφγανή και μια σύρια διαπληκτίστηκαν για την ουρά στο βραστήρα για το γάλα. Τότε παρενέβη ένας άντρας από την Συρία και τα αίματα δεν άργησαν να ανάψουν.

Τζαμαρίες σπασμένες, πέτρες μέσα στον δρόμο και ξύλα πεταμένα αριστερά δεξιά είναι η εικόνα που αντικρίζει ένας επισκέπτης στις δυο προβλήτες του λιμανιού ενώ τα καλλωπιστικά φυτά που ομόρφαιναν τον περιβάλλοντα χώρο έχουν πλέον καταστραφεί.

Καταλαβαίνει κανείς πως το επεισόδιο αυτό προέρχεται από συσσωρευμένη ένταση από τους δυο μήνες που παραμένει τόσο μεγάλος πληθυσμός κάτω από άθλιες συνθήκες και χωρίς να ξέρει ποιο θα είναι το μέλλον του.

Σήμερα η κατάσταση είναι διαφορετική: στην Ε2 υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές και λιμενικές δυνάμεις οι οποίοι επιτηρούν τον χώρο και έχουν διαταγή να μην επιτρέψουν ξανά τέτοια βίαια φαινόμενα.

https://www.youtube.com/watch?v=GHAcdrc0yo4