Με λαμπρότητα ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στο Σύνταγμα (pics)

Με λαμπρότητα ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου

Με λαμπρότητα ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στο Σύνταγμα – Μεγαλειώδης στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας για τα 195 χρόνια από τον ξεσηκωμό των Ελλήνων ενάντια στον τουρκικό ζυγό

Παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα μπροστά από τη Βουλή των Ελλήνων η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση, με αφορμή την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Με σύμμαχο αρχικά τον καιρό αφού υπήρχε συννεφιά που δεν εμπόδισε την άψογη παρουσία των μονάδων του ελληνικού στρατού, αλλά και αργότερα όταν ξεκίνησε να πέφτει η βροχή δεν κατάφερε να χαλάσει τη μεγάλη γιορτή της 25ης Μαρτίου.

Μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης, ο Προκόπης Παυλόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Το απαράμιλλο παράδειγμα των Προγόνων μας Αγωνιστών του 1821, οι οποίοι με την Εθνεγερσία έβαλαν τέλος στην τουρκική σκλαβιά τεσσάρων αιώνων και θεμελίωσαν το νεώτερο κυρίαρχο Ελληνικό Κράτος, πρέπει να μας εμπνέει και να μας καθοδηγεί στο διηνεκές. Ιδίως δε κατά την τρέχουσα κρίσιμη συγκυρία για την Πατρίδα. Όλοι οι Έλληνες που εμφορούμεθα από τα ιδεώδη της Δημοκρατίας οφείλουμε, περισσότερο από ποτέ, παραμερίζοντας τις όποιες διαφορές μας μπροστά στα σημαντικά για το Έθνος και τον Λαό μας, να ορθώσουμε ένα αρραγές μέτωπο συνευθύνης προκειμένου ν’ αντισταθούμε επιτυχώς στις μεγάλες προκλήσεις των καιρών και να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα και τις νεότερες γενιές των Ελλήνων, στις οποίες έχουμε χρέος να κληροδοτήσουμε προοπτική ελπίδας και δημιουργίας.»

Δείτε φωτογραφίες από τη μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα:

al16712_us129_20150326081035_athina646 Με λαμπρότητα ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου Με λαμπρότητα ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου Με λαμπρότητα ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου partsalis5
Πηγή: newsbomb.gr