Η ΔΙ.ΑΣ. και οι ασφαλίτες θα φυλάσσουν τους σταθμούς του Μετρό

Η ΔΙ.ΑΣ. και οι ασφαλίτες

Η ΔΙ.ΑΣ. και οι ασφαλίτες θα φυλάσσουν τους σταθμούς του Μετρό – Επιπλέον μέτρα ασφαλείας έλαβε η ΓΑΔΑ, μετά τις δύο τελευταίες επιθέσεις στους σταθμούς Μετρό Κεραμεικού και Μοναστηρακίου

Η απόφαση που αφορά τα στελέχη της ΔΙΑΣ αλλά και συναδέλφους τους με «πολιτικά» ελήφθη μετά τις επιθέσεις αντιεξουσιαστών το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας (περίπου 80 τον αριθμό) αλλά και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ), που διατάχθηκαν να περιπολούν με πολιτικά, ενισχύουν ήδη την φύλαξη των σταθμών του μετρό της Αθήνας. Η απόφαση ελήφθη μετά τις επιθέσεις αντιεξουσιαστών σε Κεραμεικό, Μοναστηράκι και Άγιο Ελευθέριο το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας και είναι ενδεικτική της ανησυχίας που προκλήθηκε στην Ελληνική Αστυνομία.

Όπως αποκαλύπτει η Καθημερινή, οι επιτελείς της ΓΑΔΑ αποφάσισαν να διαθέσουν το σύνολο των δικυκλιστών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στη φύλαξη των σταθμών, αποσύροντάς τους από την αστυνόμευση της πρωτεύουσας. Το βράδυ της Τρίτης, συγκεκριμένα, όσοι αστυνομικοί εκτελούσαν υπηρεσία στο κέντρο της Αθήνας, το διάστημα από τις 7 μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας, πήραν εντολή για στατική φύλαξη των σταθμών, υπό τον φόβο να εκδηλωθεί νέα καταδρομική επίθεση από αντιεξουσιαστές.

Υπολογίζεται ότι περίπου 60 δικυκλιστές που εκτελούσαν νυκτερινή υπηρεσία στο κέντρο της πρωτεύουσας (τομέας Αθηνών) απασχολήθηκαν εξ ολοκλήρου με τη φύλαξη των σταθμών, ενώ αντίστοιχα καθήκοντα ανετέθησαν σε αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ. που υπηρετούν στους υπόλοιπους τομείς της Αττικής, όπου επίσης υπάρχουν σταθμοί μετρό και ηλεκτρικού. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, από τους αστυνομικούς της υπηρεσίας ζητήθηκε να περιπολούν πεζοί και εντός των σταθμών, κάτι που τελικά δεν συνέβη, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση θα ήταν δύσκολη η φύλαξη των μοτοσικλετών τους.

Το μπαράζ των επιθέσεων ξεκίνησε τα μεσάνυχτα της Παρασκευής από τον σταθμό του μετρό στον Κεραμεικό. Αντιεξουσιαστές με καλυμμένα χαρακτηριστικά μπήκαν στο εσωτερικό του σταθμού και με βαριοπούλες κατέστρεψαν αυτόματους πωλητές εισιτηρίων και ακυρωτικά μηχανήματα, ενώ έγραψαν συνθήματα στους τοίχους. Μόλις ένα εικοσιτετράωρο αργότερα, στις 11 το βράδυ του Σαββάτου περίπου 20 κουκουλοφόροι προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές στον σταθμό του μετρό και του ΗΣΑΠ στο Μοναστηράκι. Έσπασαν μηχανήματα αυτόματης πώλησης εισιτηρίων, ακυρωτικά μηχανήματα, ΑΤΜ αλλά και το γραφείο του σταθμάρχη, πριν φύγουν ανενόχλητοι προς άγνωστη κατεύθυνση. Ο κύκλος των επιθέσεων έκλεισε το βράδυ της Δευτέρας, όταν άγνωστοι προκάλεσαν φθορές στον σταθμό του ηλεκτρικού στον Άγιο Ελευθέριο.

 

Πηγή: ΠρώτοΘέμα