Η ανθρωπιά κερδίζει πάντα τον παραλογισμό

Η ανθρωπιά κερδίζει πάντα τον παραλογισμό

Αυτό που συνέβη στις Βρυξέλλες χθες και στο Παρίσι πριν λίγους μήνες ήταν το αποτέλεσμα της τυφλής βίας. Προσοχή το αποτέλεσμα. Τα αποτελέσματα είναι η τελική φάση των πράξεων.

Ο Αραβικός κόσμος εδώ και δεκαετίες δέχεται ωμές παρεμβάσεις. Η περιοχή αυτή είναι πλούσια σε πετρέλαιο και αποτελεί σημαντικό γεωστρατηγικό σημείο για την διέλευση ενεργειακών μονάδων. Με απλά λόγια είναι μια περιοχή την οποία θέλουν να έχουν υπό τον έλεγχο τους οι μεγάλες δυνάμεις του καπιταλιστικού συστήματος.

Πριν περίπου πέντε χρόνια η Συρία ήταν μια χώρα με εξαιρετικό βιωτικό επίπεδο, πολιτισμό και τέχνες.

Στην περίπτωση της Συρίας οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Ρωσία, η Κίνα και φυσικά η Ε.Ε. προσπάθησαν η κάθεμια για τον δικό της λόγο να εμπλακούν στα εσωτερικά του κράτους. Ο δρόμος που επιλέχθηκε εδώ δεν ήταν ο συνηθισμένος δηλαδή η στρατιωτική επέμβαση, άλλωστε το βιωτικό και κοινωνικό επίπεδο του κράτους δεν έδινε τέτοιες αφορμές. Ακολουθήθηκε λοιπόν ο δρόμος του διχασμού και ο εμφύλιος πόλεμος.

H πολιτισμένη Δύση λοιπόν έθεσε ως ισότιμο συνομιλιτής τον ISIS. Τον Μάϊο του 2013 ο Τζον Μακέιν συναντιέται στο Ιντλέμπ της Συρίας με τους ηγέτες της «ένοπλης αντιπολίτευσης». Δίπλα στον γερουσιαστή Μακέιν διακρίνονται ο Αμπού Μοσά, υπεύθυνος Τύπου της ISIS (αριστερά, με το όπλο στα χέρια) και ανάμεσα τους ο σημερινός ηγέτης της ISIS, Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, γνωστός κι ως Χαλίφης Ιμπραχίμ.

Όπως αποδεικνύουν οι φωτογραφίες, ο Μακέιν συνομίλησε με τον Αμπού Μοσά, υπεύθυνο Τύπου της ISIS.

Επίσης, με τον Μοχάμεντ Νουρ, υψηλόβαθμο στέλεχος του Μετώπου Αλ-Νόσρα, δηλαδή της Αλ Κάιντα της Συρίας. Ο Νουρ –που λίγο καιρό πριν είχε απαγάγει 11 Λιβανέζους- είναι ο άνθρωπος που φοράει μπλε πουκάμισο και έχει το χέρι του στο στήθος του, πίσω από τον Μακέιν.

Η Δύση λοιπόν έβλεπε στο πρόσωπο του ISIS έναν υπάκουο στρατό που θα προμηθεύεται όπλα, μην ξεχνάμε άλλωστε πως η βιομηχανία οπλικών συστημάτων είναι η πιο βαριά στον καπιταλιστικό παραγωγικό τομέα, που παράλληλα θα προωθούσε τα συμφέροντα της στην Συρία και στις γύρω χώρες.

Τι συμβαίνει όμως όταν ο φανατισμός δυναμώνει; Ξεφεύγει από κάθε έλεγχο. Οι επιθέσεις στην Ευρώπη καταδεικνύουν το προφανές της αλήθειας. To ISIS ξέφυγε από τον έλεγχο της Δύσης και τυφλωμένο από το θρησκευτικό φανατισμό, ο οποίος δεν έχει κανένα ταξικό κριτήριο, επιδίδεται σε ένα ρεσιτάλ τυφλής τρομοκρατίας.

Οι επιθέσεις αυτές δυναμώνουν παράλληλα τις πιο συντηρητικές και φασιστικές φωνές μέσα στην Ευρώπη που προσπαθούν να συνδυάσουν τον ISIS και τα χτυπήματα του με το προσφυγικό ρεύμα. Ξεχνώντας πως μεγάλο μέρος των προσφύγων ήρθαν σε αυτή τη φριχτή κατάσταση από τον ISIS και την Δύση που τον προμήθευε όπλα.

Οι εποχές που μας έμελλε να ζήσουμε είναι σκοτεινές και στο σκοτάδι αναπτύσσεται και θεριεύει ο φόβος. Χρέος των ανθρώπων είναι να μείνουν μακριά από ανόητους φανατισμούς και να μην επηρεάζονται από ουρλιαχτά μισαλλοδοξίας και φασισμού.

Όπως η γιαγιά στο παρακάτω βίντεο…