ΕΜΥ: Εξέδωσε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων – Από το απόγευμα θα σαρώσει όλη τη χώρα!

ΕΜΥ: Εξέδωσε έκτακτο δελτίο

ΕΜΥ: Εξέδωσε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων – Από το απόγευμα θα σαρώσει όλη τη χώρα! – Από σήμερα αργά το απόγευμα επιδεινώνεται ο καιρός με σφοδρές καταιγίδες κατά τόπους, χιόνια στα ορεινά και πτώση της θερμοκρασίας

– Χαλάει από σήμερα ο καιρός σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης της ΕΜΥ
– Η κακοκαιρία θα διαρκέσει μέχρι το πρωί του Σαββάτου
– Βροχές και καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα, τη Στερεά και την Πελοπόννησο
– Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει
– Αναλυτικά το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

Η άνοιξη κάνει ένα μικρό… χειμωνιάτικο διάλειμμα, αφού σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε το πρωί της Πέμπτης (03.03.2016) η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Η κακοκαιρία θα χτυπήσει σχεδόν όλη τη χώρα από σήμερα το απόγευμα μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα εκδηλωθούν βροχές, καταιγίδες ακόμη και χιόνια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές με υψόμετρο πάνω από τα 700 μέτρα.

Αναλυτικά το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Σταδιακή μεταβολή του καιρού από σήμερα το απόγευμα (Πέμπτη 03-03-2016) μέχρι τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (05-03-2016).

Πιο αναλυτικά:

Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους θα εκδηλωθούν:

1. Από σήμερα το απόγευμα και μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής κατά τόπους στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική και κεντρική Στερεά και την Πελοπόννησο.

2. Από τη νύχτα της Πέμπτης και κατά περιόδους στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα. Από την Παρασκευή σταδιακά και μέχρι τις πρωινές ώρες του Σαββάτου τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

3. Κατά τη διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης προς την Παρασκευή πρόσκαιρα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και πιθανόν στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά.

Β. Χιόνια θα πέσουν από το βράδυ της Πέμπτης στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας και της δυτικής και κεντρικής Στερεάς και βαθμιαία στα ορεινά της Πελοποννήσου καθώς και στα ημιορεινά των ως άνω περιοχών (από τα 700μ.).

 

Πηγή: newsit.gr