Έκτακτο: Συναγερμός στην Ειδομένη για κρούσμα ηπατίτιδας!

Έκτακτο: Συναγερμός στην Ειδομένη

Έκτακτο: Συναγερμός στην Ειδομένη για κρούσμα ηπατίτιδας! – Εννιάχρονο παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ηπατίτιδα Α’, αποτέλεσμα των άθλιων συνθηκών διαβίωσης στην Ειδομένη

Ένα εννιάχρονο παιδί μεταφέρθηκε με ηπατίτιδα Α΄ από την Ειδομένη στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.
Ήταν πάνω κάτω αναμενόμενο… Καιρό τώρα, εθελοντές προειδοποιούσαν ότι οι άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες διαμένουν οι χιλιάδες πρόσφυγες στην Ειδομένη θα έφερναν και το ξέσπασμα ασθενειών.

Σήμερα, το ΚΕΕΛΠΝΟ επιβεβαιώνει ότι ένα 9χρονο παιδί, που διέμενε στην Ειδομένη, εκδήλωσε ηπατίτιδα Α’ και πλέον νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ αναφέρει:

«Χθες, 11 Μαρτίου 2016, δηλώθηκε στο ΚΕΕΛΠΝΟ περιστατικό ηπατίτιδας Α σε προσφυγόπουλο από την Συρία, ηλικίας 9 ετών, που διέμενε στην Ειδομένη. Το περιστατικό νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.
Το ΚΕΕΛΠΝΟ, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς υγείας, έχει αναλάβει δράση με στόχο την πρόληψη και περιχαράκωση της νόσου στον ευαίσθητο προσφυγικό πληθυσμό.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν:
α) την τήρηση βασικών κανόνων υγιεινής, όπως η υγιεινή των χεριών ιδιαίτερα πριν την ετοιμασία και κατανάλωση τροφής και μετά από κάθε χρήση τουαλέτας, η απολύμανση των τουαλετών, καθώς και η χρήση καθαρού πόσιμου νερού και
β) η έγκαιρη αναγνώριση των περιστατικών, η παροχή φροντίδας και κατάλληλη απομόνωση.
Προγραμματίζεται άμεσος εμβολιασμός των στενών επαφών και επινόσων ατόμων.
Το ΚΕΕΛΠΝΟ ενημερώνει πως η συνήθης κοινωνική επαφή δεν ενέχει κινδύνους για τη μετάδοση του ιού της ηπατίτιδας Α στον γενικό πληθυσμό.»
Πηγή: newsbomb.gr