Έκτακτο! Αυτός έκλεψε τους κωδικούς και τα λεφτά του Παντελίδη – Στην τελική ευθεία η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος!

Έκτακτο! Αυτός έκλεψε τους κωδικούς

Έκτακτο! Αυτός έκλεψε τους κωδικούς και τα λεφτά του Παντελίδη – Στην τελική ευθεία η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος! – Άνθρωποι από το κοντινό του περιβάλλον φημολογείται ότι είναι αυτί που χάκαραν τους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Κι όμως είναι αλήθεια, ο άνθρωπος ή οι άνθρωποι, που λεηλάτησαν τους προσωπικούς λογαριασμούς του Παντελίδη, είναι από το κοντινό περιβάλλον του. Σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται πως οι φερόμενοι….κράκερ ή χάκερ γνώριζαν τους κωδικούς του καλλιτέχνη!!! Από εδώ και στο εξής, αν οι πληροφορίες διασταυρωθούν θα μιλάμε για ένα απίστευτο θρίλερ. Για φανταστείτε, το πανελλήνιο να μιλά για δήθεν χάκερ και η διεύθυνση ηλεκτρονικού εγκλήματος με τα τζιμάνια της, να αποκαλύψει ότι η επίθεση στους λογαριασμούς έχει γίνει….από άνθρωπο που βρισκόταν δίπλα στον Παντελίδη.

Ας πιάσουμε τα πράγματα από την αρχή…

Ο Θεοφάνης Κασίμης, με την ιδιότητα του ειδικού σε ότι αφορά το hacking στο διαdίκτυο αποκλείει το ενδεχόμενο αυτοί που άνοιξαν τους λογαριασμούς του Παντελή Παντελίδη να ήταν κάποιοι άγνωστοι! Μιλώντας στην εσπρέσσο, εκτιμά πως δεν γίνεται να έσπασε κάποιος τους κωδικούς του τραγουδιστή στο Youtube και να απέσπασε τα χρήματα από τις διαφημίσεις: «Είναι σαν να λέμε ότι κατάφερε κάποιος να χακάρει την ίδια την Google, αφού το Youtube ανήκει σε αυτήν…Αδιανόητο!!!» και συμπληρώνει, «Εφόσον, ωστόσο, τα 200.000 ευρώ έκαναν φτερά, η δική μου εξήγηση είναι ότι αυτός που τα πήρε γνώριζε καλά τον τραγουδιστή , ώστε να του εκμυστηρευτεί τους προσωπικούς του κωδικούς..»

Σύμφωνα με τον κ.Κασίμη, το συμπέρασμα αυτό προέκυψε καθώς απέκλεισε μία μία όλες τις πιθανότητες παράνομης εισβολής και αρπαγής κωδικών. «Η βασική μέθοδος ονομάζεται fishing. Είναι η περίπτωση που κάποιος στέλνει ένα μήνυμα με το οποίο σου ζητάει να γράψεις τα προσωπικά σου δεδομένα και τους κωδικούς σου και εσύ το κάνεις, δίνοντας έτσι το δικαίωμα στο κακοπροαίρετο να τα χρησιμοποιήσει μετά. Στην προκειμένη περίπτωση, αποκλείεται ο τραγουδιστής να απάντησε σε μήνυμα μετά τον θάνατο ή να συμπλήρωσε τους κωδικούς. Η δεύτερη περίπτωση είναι κάποιος να τους…μάντεψε, πιθανότητα εξωφρενικά απειροελάχιστη!

Ακόμα και αυτό να έχει συμβεί, η Google διαθέτει επίπεδο ασφαλείας δευτέρου βαθμού. Δηλαδή, χρειάζεται επιπλέον επιβεβαίωση μέσω του κινητού του χρήστη ότι εκείνος ο οποίος επιχειρεί να μπει στον λογαριασμό του στο Youtube είναι και νόμιμος ιδιοκτήτης του. Μια πράξη που επίσης δυσκολεύει την πρόσβαση!

 

Πηγή: youweekly.gr