Χόρεψε πάνω στο Φτερό του Καρχαρία στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

Δημοτική

Χόρεψε πάνω στο Φτερό του Καρχαρία στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

«Χόρεψε πάνω στο φτερό του καρχαρία», τίτλος εμπνευσμένος από τον γνωστό στίχο του Ν. Καββαδία ο τίτλος της έκθεσης 26 εικαστικών + 1 ποιητή που φιλοξενείται στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, και εγκαινιάζεται την Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016 ώρα 19:00, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα ποίησης.

Πρόκειται για μια πρωτότυπη επιτυχημένη έκθεση σύγχρονων εικαστικών όπου τα έργα τους συνομιλούν με ποιήματα και που φιλοξενείται στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά για 6η συνεχόμενη χρονιά, αποκτώντας το δικό της κοινό.

Τα έργα τους εκθέτουν 26 σημαντικοί εικαστικοί: Αλιγιζάκη Κύρα, Ασπρογεννίδου Θεοδώρα, Ασπρούλης Νίκος, Γεράκη Εύα, Γεωργαρίου Πέτρος, Γκριμπάνοβα Τατιάνα, Διονάς Βαγγέλης, Δούναβη Ειρήνη, Ζερβογιάννης-Χαιρέτης Κωστής, Καραμαλέγκος Γιώργος, Κασσαβέτη Κατερίνα, Κεχαγιά Ελισάβετ, Μαργαρίτη Σεβαστή, Μαργαρώνη Λυδία , Μπαλονά Ντίνα, Μπενάκη Πολυτίμη-Μαρία, Μπουζούνης Γιώργος, Νασιοπούλου Ντιάνα, Ντέμη Παρασκευή, Παπαϊώαννου Λούση, Παρλαμάς Μιχάλης, Ρηγανάς Χρήστος, Σβολόπουλος Νίκος, Σταφέτος Στέλιος, Συλίκου Κωνσταντίνα, Φερεντίνου Αμαλία.

Με αφορμή λοιπόν την παγκόσμια ημέρα ποίησης, στα εγκαίνια της έκθεσης θα ακουστούν τραγούδια από το διακεκριμένο στο εξωτερικό έργο Τα Πάθη της Αγάπης σε μουσική Πηγής Λυκούδη και ποίηση Θανάση Σάλτα. Τα τραγούδια θα ερμηνεύσουν 3 αισθαντικοί τραγουδιστές: ο Νίκος Καρακαλπάκης, ο Δημήτρης Ερατεινός και η Γεωργία Αγγέλου. Στο πιάνο η ίδια η συνθέτρια.

Τοποθεσία: Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά-Φίλωνος 29, Κτήριο Παλαιού Ταχυδρομείου

Ημερομηνία: Εγκαίνια: Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016, στις 19:00
Διάρκεια: 21 Μαρτίου – 1 Απριλίου 2016
Ώρες λειτουργίας: 10:00-13:00 και 18:00-21:00