3 σημαντικοί λόγοι που πρέπει να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε το κινητό πριν τον ύπνο!

3 σημαντικοί λόγοι που πρέπει

3 σημαντικοί λόγοι που πρέπει να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε το κινητό πριν τον ύπνο! – Δείτε γιατί πρέπει να κόψετε τη συνήθεια να χρησιμοποιείτε το κινητό πριν τον ύπνο

Εάν είστε σαν τους περισσότερους ανθρώπους, μάλλον περνάτε αρκετή ώρα πάνω στο smartphone σας πριν τον ύπνο. Το να κοιτάξετε κάτι τελευταίο στο προφίλ σας ή την αυριανή πρόγνωση του καιρού δεν είναι κάτι ασυνήθιστο, αλλά φαίνεται να είναι πολύ βλαβερό για το σώμα μας.

Η ακτινοβολία του κινητού είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα που πολλοί μιλάνε γι’α αυτό αλλά δεν είναι το μόνο πράγμα που θα πρέπει να μας ανησυχεί. Το “μπλε φως” το που εκπέμπει το κινητό μας φαίνεται να συνδέει πολλά προβλήματα υγείας.

Η χρήση λοιπόν του κινητού πριν τον ύπνο έχει συνδεθεί με τα ακόλουθα 3 προβλήματα:

1. Βλάβες στα μάτια

Το “μπλε φως” προκαλεί βλάβες στον αμφιβληστροειδή χιτώνα και εκφύλιση της ωχρής κηλίδας. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει απώλεια της δυνατότητας να δούμε αυτό που είναι ακριβώς μπροστά μας.

Ο καταρράκτης συνδέεται επίσης με την έκθεση σε αυτή την ακτινοβολία. Γιατροί κάνουν λόγο για μάτια 35χρονων που έμοιαζαν πολύ με μάτια 70χρονων.

2. Αϋπνία

Το “μπλε φως” σταματάει την παραγωγή της μελατονίνης κάτι που επηρεάζει πολύ τον ύπνο. Η έλλειψη ύπνου προκαλεί τα εξής προβλήματα:

  • Καρδιοαγγειακά προβλήματα
  • Πιο αργά αντανακλαστικά
  • Προβλήματα με τη μνήμη
  • Κατάθλιψη
  • Γηρασμένο δέρμα
  • Αύξηση βάρους

3. Υψηλότερα ποσοστά καρκίνου

Έρευνες δείχνουν τη σύνδεση της ακτινοβολίας αυτής και της έλλειψης ύπνου με υψηλότερα ποσοστά καρκίνου. Αυτό ισχύει πιο πολύ για τον καρκίνο του στήθους και του προστάτη. Επίσης φαίνεται πως η μελατονίνη είναι ένα αντιοξειδωτικό που χρειάζεται το σώμα για να καταπολεμήσει τον καρκίνο φυσικά.

 

Πηγή: fanpage.gr