Παρουσίαση Βιβλίου ”Το Καστέλι του Έρωτα”

Καστέλι

Παρουσίαση Βιβλίου ”Το Καστέλι του Έρωτα”

Την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00 Ακαδημίας 36 & Ομήρου στο Αμφιθέατρο Κτίριο ΧΑΝ θα γίνει η Μουσικοχορευτική Παρουσίαση του Βιβλίου ”Το Καστέλι του Έρωτα” που αποτελεί το Β’ μέρος από την τριλογία ”Τα Μυστικά του Ηλιοβασιλέματος”.

Περίληψη:

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΩΤΟΥ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΤΡΙΛΟΓΙΑΣ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑΤΟΣ Η ΜΟΥΣΑ Στο πρώτο μέρος της τριλογίας ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑΤΟΣ Η ΜΟΥΣΑ, ο μικρός μας τότε πρωταγωνιστής, Μάρκος το 1992, κάθεται και παρατηρεί από το θόλο του υποσκαφου του σπιτιού στην Οία της Σαντορίνης έναν περίεργο ταξιδευτή. Αυτός ο μυστήριος ξένος που κάθεται κάθε σούρουπο και άνετα στην μαγεία του ηλιοβασιλέματος κρατάει στα χέρια του , μια κιθάρα. Με ένα αγκάλιασμα σχεδόν ερωτικό, σιωπηλός με κραυγές πόνου προσπαθεί να βρει τη Μούσα του. Αυτή η καλοκουρδισμένη κιθάρα που της λείπει όμως μια χορδή , και στα σωθικά της υπάρχει χαραγμένο ένα μονόγραμμα. Ένα καλλιγραφικό Ε και ένα ποίημα. Ζω για να σε γνωρίσω, Αναπνέω για να σε αγαπήσω, Φοβάμαι μήπως χάσω τη συνάντηση, που δεν έχουμε ακόμα κανονίσει, Τρέμω μήπως ανήκεις αλλού, Ελπίζω για να μπορώ να ζω, Για να αγαπώ, Για να προσπαθώ να σε ανακαλύψω, κάτω από το πέπλο που κρύβεσαι… Ο Μάρκος λόγω μιας οικογενειακής περιπέτειας δεν θα επισκεφτεί το νησί για έξι χρόνια. Στα δεκαοχτώ το χρόνια, μόλις η εφηβεία μεταλλάσσεται σε αντρική ηχώ θα επιστρέψει μόνος του στο νησί.

Θα ερωτευτεί παράφορα την Ευγενία και μεσα από τις εξιστορήσεις των δικών του θα μάθει πως ο πατέρας του Σταύρος συνάντησε και έκλεψε την δεκαετία του 70 την μητέρα του Ελισάβετ όταν υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία στη Σαντορίνη. Κομβική μορφή που θα πρωταγωνιστήσει και στο 2ο μέρος της τριλογίας είναι ο Παππούς Μάρκος. Μέσα από τις διδαχές του , τισ ιστορίες που θα του εξιστορήσει αλλά και τις συμβουλές του για το βάσανο της Ζώης, τις γυναίκες ο μικρός Μάρκος θα αντρωθεί στα μονοπάτια του αληθινού ρομαντισμού. Η Ευτυχία η γυναίκα που περίμενε τον Παππού μέχρι το τελευταίο ηλιοβασίλεμα της ζωής της και σε αυτό ταξίδεψε θα καταμαρτυρήσει την έννοια του έρωτα που μπορεί να αναγεννήσει και να μαραζώσει κάθε ανθρωπινό όν. Ο Μάρκος στο τέλος του πρώτου βιβλίου, 35 χρονών πλέον αναζητεί τη Μούσα του, που εμφανίζεται μόνο όταν εκείνη το έχει αποφασίσει. Στέκεται στο ίδιο σημείο στο κοκκινωπό κάστρο της Οίας που αγάπαγε να κοιτάει από μικρός το ηλιοβασίλεμα να αφήνει τις τελευταίες του αχτίδες. Εκείνη τη στιγμή ανοίγει το σεντούκι που του άφησε ιερή διαθήκη ο παππους .Κοιτάζει μέσα στον καθρέφτη και αναγνώριζει τον ταξιδευτή που όλοι κρύβουμε μέσα μας και το παιδί που μας κοιτάει στοργικά. Ανακαλύπτει την σπασμένη χορδή της δική του ερωτικής αρμονίας. Στο βιβλίο που κρατάς είναι έτοιμος να ανοίξει το γράμμα που θα τον οδηγήσει ΣΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑΤΟΣ που κρύβονται για αιώνες στο Καστέλι του Έρωτα.