Κλείνουν για 12 ώρες τα Τέμπη οι αγρότες

Τέμπη

Κλείνουν για 12 ώρες τα Τέμπη οι αγρότες

Ακλόνητοι στις θέσεις τους παραμένουν οι αγρότες στα Τέμπη, καθώς στη γενική συνέλευση που έγινε την Δευτέρα, με τη συμμετοχή και άλλων μπλόκων, αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους. Συγκεκριμένα, οι αγρότες που βρίσκονται στο μπλόκο του Κεφαλόβρυσου, στην Αιτωλοακαρνανία, με πολύωρο αποκλεισμό της εθνικής οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων.

Από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ θα είναι σήμερα κλειστά τα Τέμπη. Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας έχει ήδη εκδώσει ανακοίνωση για απαγόρευση της κυκλοφορίας στις προαναφερόμενες ώρες στο κομμάτι του ΠΑΘΕ, από τον κόμβο Γυρτώνης μέχρι την διασταύρωση Στομίου, υποδεικνύοντας εναλλακτικές διαδρομές.

Κλειστή για έξι ώρες θα είναι και η εθνική οδός Αθήνας-Θεσσαλονίκης στον κόμβο των Μικροθηβών, από τους αγρότες της περιοχής οι οποίοι για 12η ημέρα βρίσκονται σε κινητοποίηση και έχουν στήσει το μεγάλο μπλόκο των Μικροθηβών.

Ο δρόμος θα είναι κλειστός από τις 12 το μεσημέρι έως και τις 6 το απόγευμα. Η κυκλοφορία γίνεται από παράδρομους και με εκτροπή της κυκλοφορίας μέσα από τον Αλμυρό και στη συνέχεια μέσω Βόλου ή Φαρσάλων.

Ο 6ωρος αποκλεισμός για δεύτερη μέρα σήμερα εντάσσεται στην απόφαση που ελήφθη να κλιμακώνεται σταδιακά ο αγώνας των αγροτών που παράλληλα προετοιμάζονται για την απεργία της Πέμπτης.

Η συντονιστική επιτροπή του μπλόκου των Μικροθηβών, αποφάσισε να συμμετέχει μαζικά στην κεντρική συγκέντρωση της Πέμπτης που θα γίνει στο λιμάνι του Βόλου.

Σε αποκλεισμούς δρόμων έχουν προχωρήσει από σήμερα το πρωί αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας.

Συγκεκριμένα, κλειστή έως τις 24:00 θα παραμείνει η εθνική οδός Αντιρρίου-Ιωαννίνων στο ύψος του κόμβου του Κεφαλόβρυσου, ενώ έως τις 15:00 θα παραμείνει κλειστή η περιμετρική της Ναυπάκτου, στον κόμβο του Ξηροπήγαδου.

Επίσης, άλλοι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας έχουν κλείσει, για τρεις ώρες, τον δρόμο που ενώνει τη Βόνιτσα με τη Λευκάδα, στον κόμβου του Αγίου Νικολάου.

Τα μπλόκα στην Αθηνών-Λαμίας

Την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας κλείνουν οι αγρότες με πολλαπλά μπλόκα, τα οποία έχουν στήσει σε διάφορα σημεία. Ήδη από τις 11 το πρωί το μπλόκο στο Κάστρο στο 110 χλμ της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας έχει κλείσει τον δρόμο έως τις 5 το απόγευμα και η κυκλοφορία διεξάγεται από παραδρόμους.

Από τις 5 το απόγευμα και έωςτις 10 το βράδυ, θα κρατήσουν κλειστή την εθνική οδό οι αγρότες που έχουν στήσει μπλόκο στο 90ό χιλιόμετρο, στο ύψος της Θήβας. Εξάλλου, στη Λαμία κλείνουν την εθνική οδό για 2 ώρες οι αγρότες στο ύψος της Ανθήλης στο 210 χλμ από τις 12 έως τις 2 μετά το μεσημέρι, ενώ οι συνάδελφοί τους στην περιοχή της Αταλάντης που βρίσκονται στο 140 χλμ της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, αποφάσισαν να κλείσουν τον δρόμο από 5 έως 7 το απόγευμα.

Σημειώνεται ότι έχει προκύψει και άλλο μπλόκο τις τελευταίες μέρες στο ύψος του Μώλου στο 180 χλμ της εθνικής οδού και οι αγρότες από εκεί κλείνουν το παράδρομο της εθνικής με συνέπεια η ταλαιπωρία να γίνεται όλο και μεγαλύτερη.

Στο παλιό εθνικό δίκτυο Λαμίας-Αθηνών θα κλείσει ο δρόμος από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα σε δύο σημεία, τόσο στο ύψος της Αμφίκλειας όσο και στα όρια της Φθιώτιδας με τη Βοιωτία, στο ύψος του παλιού Λεβέντη.

Στον δρόμο Λαμίας-Δομοκού προς Καρδίτσα και Τρίκαλα τα μπλόκα των αγροτών αποφάσισαν να κρατήσουν κλειστό τον δρόμο από τις 12 έως 2 μετά το μεσημέρι σε δύο σημεία, στην περιοχή του Δομοκού και 6 χλμ μετά, στη θέση Δρούγος.

Τέλος, αγρότες έχουν κάνει κατάληψη στην εφορία Λαμίας, από νωρίς σήμερα το πρωί, με συνέπεια να μη γίνεται καμία συναλλαγή καθώς δεν επέτρεψαν στους υπαλλήλους να εισέλθουν στο κτίριο.

Οι αποκλεισμοί αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες με τους αγρότες να μην αποκλείουν ακόμη και το γενικό “black out”, αν μετά την Πέμπτη δεν υπάρξουν ουσιαστικές εξελίξεις εκ μέρους της κυβέρνησης στο θέμα των προτάσεων που έχουν καταθέσει για απόσυρση του ασφαλιστικού και συζήτηση από μηδενική βάση τόσο για το φορολογικό όσο και για το κόστος παραγωγής.

πηγή: news247