Υπάρχει άμεση ανάγκη για γιατρούς στο Λιμάνι του Πειραιά

Λιμάνι

Υπάρχει άμεση ανάγκη για γιατρούς στο Λιμάνι του Πειραιά

Για άμεση ανάγκη σε γιατρούς και μεταφραστές στην πύλη Ε1, που να μιλούν Φαρσί και Αραβικά κάνουν λόγο οι Δομές Αλληλεγγύης Πειραιά. Στο λιμάνι κατέπλευσαν το πρωί 1.700 πρόσφυγες και αυτή την ώρα επιπλέον 2.000, ενώ διανυκτέρευσαν στην πύλη Ε1 πάνω από 500 πρόσφυγες.

Η κατάσταση στο Λιμάνι είναι χαοτική.

Χθες μετά τις έξι το απόγευμα με την βροχή να δυναμώνει πολλοί πρόσφυγες ανάμεσα τους και μικρά παιδιά.

Έντωμεταξύ στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο “Διαγόρας” με 699 μετανάστες και πρόσφυγες από νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Συγκεκριμένα το πλοίο παρέλαβε 30 άτομα από την Κω, 11 από την Κάλυμνο και 658 από τη Λέρο.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες κατευθύνθηκαν στους επιβατικούς σταθμούς του λιμανιού του Πειραιά όπου φιλοξενούνται προσωρινά, ενώ κάποιοι από αυτούς αναμένεται να οδηγηθούν στα κέντρα προσωρινής κράτησης με πούλμαν.

Στους επιβατικούς σταθμούς του λιμανιού του Πειραιά υπάρχουν στελέχη του Ερυθρού Σταυρού και μέλη της επιτροπής αλληλεγγύης Πειραιά και εθελοντές για τη διευκόλυνση των αφιχθέντων.

Το πρωί έφθασε στο λιμάνι του Πειραιά το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Βlue star 1» με 1.352 μετανάστες και πρόσφυγες από Χίο και Μυτιλήνη.

Η ροή είναι συνεχιζόμενη και οι αρχές ανίκανες  να παράσχουν ουσιαστική βοήθεια.

Πολλοί προσφυγες ξεκινάνε με τα πόδια για την Ειδομένη καθώς σκοπός τους είναι να φτάσουν στις χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης.