Η κατάρρευση της Deutsche Bank δείχνει την αρχή του τέλους;

Deutsche Bank

Η κατάρρευση της Deutsche Bank δείχνει την αρχή του τέλους;

“Είμαστε σταθεροί σαν βράχος”

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg, η Deutsche έχει εκδώσει ομόλογα υψηλής διαβάθμισης (που δεν έχουν λήξει ακόμη) ύψους περίπου 53,8 δις ευρώ, ενώ η σταθμισμένη μέση διάρκεια λήξης του συνολικού χρέους της, ύψους 144 δις ευρώ, είναι έξι χρόνια.

Ο Κράιαν δήλωσε με υπόμνημα στους εργαζόμενους ότι η τράπεζα “είναι σταθερή σαν βράχος”. Η εταιρεία, πρόσθεσε, έχει μεγάλη “δυνατότητα και δέσμευση να πληρώνει κουπόνια (τοκομερίδια) στους επενδυτές” που κατέχουν τα CoCos της. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε χθες από το Παρίσι στην τηλεόραση του Bloomberg ότι δεν ανησυχεί για την Deutsche Bank.

Τα τρία ελληνικά μνημόνια πήγαν για να στηριχθούν οι ελληνικές, οι γαλλικές και οι γερμανικές τράπεζες. Τα χρήματα που χρεώθηκαν εκατομμύρια πολιτών και οι χιλιάδες αυτοκτονίες έγιναν στο βωμό της στήριξης των τραπεζών των στυλοβατών του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής.

Μερικοί αριθμοί για να καταλάβει κανείς το μέγεθος της Deutsche Bank:

Περίπου 4 τρισ. δολλάρια είναι το ΑΕΠ της Γερμανίας.

Περίπου 13 τρισ. δολλάρια το ΑΕΠ της Ευρωζώνης.

H έκθεση της τράπεζας σε παράγωγα κτλ, ανέρχεται στο διαστημικό νούμερο των τουλάχιστον 64 τρισ. δολλαρίων, ίσως και 75+.

Είναι οι τράπεζες λοιπόν που διψάνε για αίμα…