Οι έμποροι του Κερατσινίου εκφράζουν τις απόψεις τους για το “καυτό” ζήτημα του Σχιστού

Οι έμποροι του Κερατσινίου

Οι έμποροι του Κερατσινίου εκφράζουν τις απόψεις τους για το “καυτό” ζήτημα του Σχιστού – Ο Εμπορικός Συλλογος Κερατσινίου – Δραπετσώνας εκφράζει την αλληλεγγύη του για τους πρόσφυγες ταυτόχρονα όμως θέτει ως ζήτημα κινδύνου τη φιλοξενία 4000 ατόμων σε μια περιοχή που δεν διαθέτει υποδομές

Οι έμποροι του Κερατσινίου βλέπουν καθημερινά τους τζίρους τους να μειώνονται τις επιχειρήσεις τους να καταγράφουν ζημιές και τις αυξήσεις σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές να έρχονται.

Μέσα σε όλο αυτό το χαοτικό σκηνικό η δημιουργία ενός Ανοιχτού Κέντρου Φιλοξενίας 4000 ατόμων μόνο ακραίες απόψεις θα μπορούσε να δημιουργήσει από αυτούς που τα τελευταία χρόνια βλέπουν τις επιχειρήσεις τους να βαλτώνουν.

Οι έμποροι όμως του Κερατσινίου χωρίς κορωνίδες και ακρότητες εξέφρασαν με δελτίο τύπου την άποψη τους σε αντίθεση με τους υπόλοιπους τοπικούς φορείς που κάνουν λόγο για νέες Αμυγδαλέζες και γκέτο. Θέτουν τα ουσιαστικά προβλήματα της δημιουργίας Ανοιχτού Κέντρου Φιλοξενίας και δείχνουν την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κερατσινίου Δραπετσώνας διδάσκει, αν και ο άμεσα θιγόμενος, την ψυχραιμία και την λογική. Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του:

Το ζήτημα της φιλοξενίας των προσφύγων είναι εξαιρετικά λεπτό και ευαίσθητο.

Προέρχονται από εμπόλεμες ζώνες και καταφεύγουν στην Ευρώπη προκειμένου να επιβιώσουν.

Ο Ελληνικός λαός τώρα αλλά και στο παρελθόν έχει δώσει άπειρα δείγματα της Αλληλεγγύης και Φιλοξενίας του.

Το ζήτημα όμως της εγκατάστασης 4.000 προσφύγων σε απόσταση αναπνοής (500 μέτρα) από τον οικιστικό ιστό της πόλης και μάλιστα σε ΑΝΟΙΧΤΟ Κέντρο Φιλοξενίας εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια της περιοχής μας.

Δεν κινδυνολογούμε αλλά έχουμε την εμπειρία από άλλες περιοχές όπου σημειώθηκε παρόμοια μεγάλη συγκέντρωση ατόμων.

Το πρόβλημα δεν είναι οι φιλοξενούμενοι αλλά άλλες κατηγορίες παραβατικών που εκμεταλλεύονται αυτές τις καταστάσεις ανθρωπίνου πόνου για να αποκομίσουν κέρδη.

Η δημιουργία Ανοιχτού Κέντρου Φιλοξενίας θα επιβαρύνει περισσότερο την πληττόμενη περιοχή του Κερατσινίου από την κρίση όπου η ανεργία ξεπερνάει το 30%. Η φιλοξενία 4000 μεταναστών σε μία περιοχή χωρίς υποδομές και με ελλιπή αστυνόμευση το μόνο που θα δημιουργήσει είναι περαιτέρω υποβάθμιση στην ζωή των καταστηματαρχών και των κατοίκων της πόλη μας.

Η απόφαση της κυβέρνησης είναι μη αποδεκτή από την πόλη μας καθώς επεβλήθη αυθαίρετα και όχι μέσα από διάλογο με τους τοπικούς φορείς και την κοινωνία.

Τους καλούμε να αναθεωρήσουν πριν οι συνέπειες της απόφασης τους αρχίσουν να έχουν άσχημα αποτελέσματα.

Είμαστε φιλόξενοι και αλληλέγγυοι αλλά ταυτόχρονα κάθετα αντίθετοι σε κάθε παράλογη σαν αυτή απόφαση που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών.