Εξελίξεις στο Κύκλωμα Εκβιαστών- Διάλογοι φωτιά

κύκλωμα

Εξελίξεις στο Κύκλωμα Εκβιαστών- Διάλογοι φωτιά

Το κύκλωμα εκβίαζε πολιτικά και δημόσια πρόσωπα και αν δεν αποσπούσε το χρηματικό ποσό που ήθελε τα στοχοποιούσε μέσω του τύπου.

 

Ο κατηγορούμενος δημοσιογράφος για το κύκλωμα των εκβιασμών Παναγιώτης Μουσσάς δήλωσε στον ανακριτή ότι θα απολογηθεί χωρίς δικηγόρο, παρά το γεγονός ότι σε τέτοιες περιπτώσεις οι κατηγορούμενοι μπορούν να κάνουν χρήση του δικαιώματος της σιωπής. “Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη” φέρεται να είπε ενώπιον του ανακριτή ο κατηγορούμενος.

Σημειώνεται, ότι οι δικηγόροι ζήτησαν αλλά δεν έλαβαν άδεια παράστασης από τον ΔΣΑ και η αρμόδια πρωτοβάθμια Επιτροπή του Δικηγορικού Συλλόγου δεν ενέκρινε κατ’εξαίρεση άδεια στους συνηγόρους των τριών κατηγορουμένων.
Η αίτηση τους θα κριθεί από την Δευτεροβάθμια Επιτροπή στην 1 το μεσημέρι.
Οι κατηγορούμενοι σήμερα θα πρέπει να έχουν απολογηθεί ακόμη και χωρίς συνηγόρους καθώς λήγει το πενθήμερο όριο για την κράτηση τους βάσει εντάλματος σύλληψης και ανακριτής και Εισαγγελέας θα πρέπει να αποφανθούν αν οι τρεις πρέπει ή όχι να κρατηθούν προσωρινά.
Σε δηλώσεις τους οι συνήγοροι των κατηγορουμένων αναφέρθηκαν στο θέμα που προέκυψε και ζήτησαν να βρεθεί λύση.
Ο κ. Κεχαγιόγλου επισήμανε ότι είναι μονόδρομος για τους συνηγόρους να πειθαρχήσουν στην απόφαση του Συλλόγου, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα οι εντολείς τους να απολογηθούν χωρίς τους δικηγόρους τους.
Από την πλευρά του ο κ. Μαντάς μίλησε για σύγκρουση καθηκόντων των συνηγόρων και ζήτησε να δοθεί λύση και να παρακαμφθεί το πενθήμερο ώστε οι κατηγορούμενοι να μην απολογηθούν χωρίς τους συνηγόρους τους και να προστατευθούν έτσι τα δικονομικά τους δικαιώματα.

Υπάρχει μάλιστα και διάλογος φωτιά με εκβιασμό για την ΕΥΔΑΠ

Διάλογος

Π. Μουσσάς: Ελα, σου εξασφάλισα ένα χιλιαρικάκι ακόμη από την ΕΥΔΑΠ.

Ιδιοκτήτης σαιτ: Μην μου πεις ρε φίλε, αυτό είναι ηρωικό…πω πω πως τα κατάφερες;

Π. Μουσσάς: Την Δευτέρα θα πάρεις τηλέφωνο την Αμαλία… θα ζητήσεις ένα χιλιάρικο επί τρία.. τρεις μήνες μαζεμένους θα πάρεις. Ναι;

Ιδιοκτήτης σάιτ: Είσαι θεός φίλε, είσαι θεός.

 

Εκδότης: Πες στον Αρχιμανδρίτη… Τον Διάκο ρε παιδί μου από την εκκλησία.

Π. Μουσσάς: Ναι, ναι.

Εκδότης: Οτι αυριο υπάρχει μεγάλο κομμάτι στη σελίδα 3 στα Πολιτικά. Οπου του λέμε μπράβο που κατάφερε με τον αγιασμό

 

Π. Μουσσάς: Ο άλλος (σ.σ εκδότης) κούλαρε και περιμένει εντολή ποιον θα γ…….σει. Κοίταξε να σου πω το κόλπο. Βγαίνει ο τρελός, και χτυπάει όποιον θέλει, από εκεί και πέρα. Μετά βάζουμε τα σάιτ και ακολουθούνε.

Α.Κ : Εσύ έχεις μάθει τίποτα; Με έχουν στο κάδρο;

Δημ: Να σου πω, το κάδρο είναι…σαν το…μπαινοβγαίνεις εύκολα.

πληροφορίες: news247