Χορεύουν εκατομμύρια ευρώ σε διαγωνισμούς εξπρές για τα κέντρα κράτησης

κέντρα κράτησης

Χορεύουν εκατομμύρια ευρώ σε διαγωνισμούς εξπρές για τα κέντρα κράτησης

Σε διαγωνισμό που δεν κράτησε περισσότερες από εννιά ώρες. Η κυβέρνηση προκήρυξε την δημιουργία  1150 μεταφερόμενων οικίσκων τύπου κοντέινερ επιφάνειας εκάστων 25τ.μ για την προσωρινή στέγαση προσφύγων τρίτων χωρών. Τα χαρακτηριστικά του διαγωνισμού περιλαμβάνονται μάλιστα σε 66 σελίδες.

Με αφορμή το κατ’επείγον για την δημιουργία των κέντρων κράτησης ύστερα από τις πιέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Κυβέρνηση σε διαγωνισμό που ανέβηκε μάλιστα στο site του υπουργείου προκήρυξε διαγωνισμό στον οποίο δεν μπορούσε να πάρει μέρος ο καθένας. Για την ακρίβεια υπήρχαν εφτά εταιρείες οι οποίες αναφέρονταν ονομαστικά και αυτές μόνο μπορούσαν να πλειοδοτήσουν για την πραγματοποίηση του έργου.

Μήνες αδιαφορίας έδωσαν τη θέση τους στη βιασύνη και μάλιστα με αδιαφανείς διαδικασίες για τη δημιουργία των κέντρων κράτησης.

Τα κέντρα κράτησης έρχονται χωρίς καμία συζήτηση με δήμους, φορείς και τοπικές κοινωνίες, έρχονται με οικονομικά σκάνδαλα και χωρίς καμία μελέτη για την περίθαλψη ανθρώπων που τρέχουν να ξεφύγουν από τον πόλεμο.

Η δημιουργία τους χαρακτηρίζεται από τη βιασύνη και την προχειρότητα κάτω από τις πιέσεις της Ε.Ε.

Δείτε εδώ τον διαγωνισμό 

Πηγή: crashonline.gr