Αποδείξεις: Τριπλασιάζεται το ποσό του αφορολογήτου – Υποχρεωτικό το “πλαστικό” χρήμα

Αποδείξεις: Τριπλασιάζεται το ποσό του αφορολογήτου

Αποδείξεις: Τριπλασιάζεται το ποσό του αφορολογήτου – Υποχρεωτικό το “πλαστικό” χρήμα – Για την έκπτωση φόρου 2.100, μισθωτοί και συνταξιούχοι θα πρέπει να συγκεντρώσουν αποδείξεις αξίας ίσης με το 30% του συνολικού δηλωθέντος εισοδήματός τους από αγορές με κάρτες!

Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ, αυτό ισχύει για αγορές που θα γίνουν μετά την ψήφιση της σχετικής διάταξης η οποία αναμένεται σύντομα στη Βουλή. Για τις συναλλαγές που θα πραγματοποιηθούν μέχρι την στιγμή της ψήφισης της διάταξης, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να κρατούν και τις αποδείξεις από αγορές που γίνονται με μετρητά.

Από την υποχρεωτική χρήση πλαστικού χρήματος για τη συγκέντρωση αποδείξεων, εξαιρούνται όσα άτομα έχουν συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας τους.

Η συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών θα μπορούν να χρησιμοποιούν μετρητά προκειμένου να εξασφαλίσουν σε αποδείξεις το 30% ή και λιγότερο του ετήσιου εισοδήματος (το ποσοστό θα εξαρτηθεί από την τελική απόφαση που θα λάβει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών) για να τύχουν την έκπτωση φόρου των 2.100 ευρώ που οδηγεί αυτόματα σε αφορολόγητο 9.550 ευρώ.

Το Taxisnet αναμένεται να ανοίξει για τις φορολογικές δηλώσεις την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου.
Οι φορολογούμενοι που θα υποβάλουν φέτος φορολογική δήλωση (εισοδήματα 2015) δεν θα χρειαστεί να συμπληρώσουν τον κωδικό 049.

Σημαντικό είναι να αναφέρουμε πως με την κλίμακα των μισθωτών και όχι ως επαγγελματίες θα φορολογηθούν όσοι είχαν το 2015 περιστασιακά εισοδήματα ως 6.000 ευρώ ή τεκμαρτά ως 9.500 ευρώ. Για αυτούς θα ισχύσει αφορολόγητο 9.545 ευρώ και δεν θα πληρώσουν ούτε ένα ευρώ φόρο.

Περιστασιακά εισοδήματα θεωρούνται ότι έχουν φοιτητές, άνεργοι και όσοι μέσα στο 2015 είχαν μοναδικό εισόδημα από ενοίκια ή ελάχιστους τόκους καταθέσεων και φορολογούνται επί του τεκμαρτού εισοδήματος.
Πηγή: newsbomb.gr