Αν είστε άνεργοι του ΟΑΕΔ σας ενδιαφέρει! Νέο πρόγραμμα για 15.000 θέσεις εργασίας

Αν είστε άνεργοι του ΟΑΕΔ

Αν είστε άνεργοι του ΟΑΕΔ σας ενδιαφέρει! Νέο πρόγραμμα για 15.000 θέσεις εργασίας – Το πρόγραμμα αφορά σε μακροχρόνιους ανέργους ηλικίας άνω των 50 ετών – Ο ΟΑΕΔ με αυτό το πρόγραμμα θέλει να βοηθήσει τους μεγάλους σε ηλικία εγγεγραμμένους των μητρώων

Πρόγραμμα για 15.000 μακροχρόνια ανέργους (εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ περισσότερο από 12 μήνες), ηλικίας άνω των 50 ετών, ξεκινάει ο ΟΑΕΔ.

Το πρόγραμμα είναι πλήρους απασχόλησης και οι 15.000 νέες θέσεις επιχορηγούμενης εργασίας απευθύνεται σε μία ηλικιακή κατηγορία μακροχρόνια ανέργων που αντιμετωπίζει έντονο πρόβλημα επανένταξης στην αγορά εργασίας και εκπλήρωσης των προϋποθέσεων θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος.

Η έγκριση του προγράμματος δόθηκε χθες από το ΔΣ του ΟΑΕΔ, μετά από σχετική εισήγηση της Επιτροπής Διαχείρισης του Ενιαίου Λογαριασμού για την Εφαρμογή Κοινωνικών Πολιτικών (ΕΛΕΚΠ).

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, συνεταιρισμούς, ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. και γενικά εργοδότες που ασκούν οικονομική δραστηριότητα και δικαιούνται να συμμετάσχουν επιχειρήσεις που κατά το δωδεκάμηνο πριν την ημερομηνία υποβολής της αίτησής τους δεν είχαν προβεί σε μειώσεις προσωπικού.

 

Πηγή: athensmagazine.gr