Ξύλο και χημικά από τα ΜΑΤ κατά του ΠΑΜΕ

ΠΑΜΕ, ΕΛ.ΑΣ.,

Ξύλο και χημικά από τα ΜΑΤ κατά του ΠΑΜΕ. Διαδραματίστηκαν άγριες σκηνές ενώ φαίνεται ότι άνδρες των ΜΑΤ επιτέθηκαν και σε συνταξιούχους.

Επίκεντρο της έντασης η περιοχή στο ύψος των Λουλουδάδικων, έξω από τη Βουλή. Αστυνομικοί έριξαν χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, προκειμένου να εμποδίσουν μέλη του ΠΑΜΕ και της ΑΔΕΔΥ να φτάσουν στο Μαξίμου προκειμένου να συναντήσουν τους συντρόφους τους που έχουν περικυκλώσει από το πρωί το πρωθυπουργικό μέγαρο.

Η αστυνομία είχε παρατάξει κλούβες κατά μήκος του δρόμου, με στόχο να ανακόψει την πορεία διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ για το ασφαλιστικό.

Οι διαδηλωτές ζήτησαν από τους αστυνομικούς να τους ανοίξουν τον δρόμο, ωστόσο εκείνοι αρνήθηκαν και στη συνέχεια τα πνεύματα οξύνθηκαν.

Τελικά, τα μέλη του ΠΑΜΕ κινήθηκαν ορμητικά προς τον αστυνομικό κλοιό και τον έσπασαν με την αστυνομία να κάνει χρήση χημικών.

Διαδραματίστηκαν άγριες σκηνές ενώ φαίνεται ότι άνδρες των ΜΑΤ επιτέθηκαν και σε συνταξιούχους

Πριν από λίγο αποχώρησαν από τη συμβολή των οδών Βασιλίσσης Σοφίας και Ηρώδου Αττικού οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ.

Αυτή την ώρα η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά στη Βασιλίσσης Σοφίας, ενώ οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ καλούν τον κόσμο να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους με στόχο να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

ks

ks1

me-pano-eksw-apo-to-maksimou-to-pame_21.w_l

upl568fa47bdf467

upl568fa4681abea

Áðü ôçí Óõíåäñßáóç ôïõ Õðïõñãéêïý Óõìâïõëßïõ óôçí Áßèïõóá Õðïõñãéêïý Óõìâïõëßïõ, óôç ÂïõëÞ, ÊõñéáêÞ 13 Ìáñôßïõ 2011.   ÁÐÅ ÌÐÅ/www.papandreou.gr/ÂÁÓÉËÇÓ ÖÉËÇÓ

 

Νωρίτερα το πρωί, περίπου 100 μέλη του ΠΑΜΕ «έπιασαν στον ύπνο» το πρωί την αστυνομία και κατάφεραν όχι μόνο να φτάσουν στο Μαξίμου αλλά και να ανοίξουν δύο πανό μπροστά στο πρωθυπουργικό μέγαρο, καταλαμβάνοντας το πεζοδρόμιο επί της Ηρώδου Αττικού. Οι διαδηλωτές εμφανίστηκαν αιφνιδιαστικά με τρία τουριστικά λεωφορεία, η διέλευση των οποίων επιτρέπεται στην οδό Ηρώδου του Αττικού. Μπροστά στο Μέγαρο, όμως, τα λεωφορεία σταμάτησαν ξαφνικά και οι διαδηλωτές κατέβηκαν αιφνιδιάζοντας τις αστυνομικές δυνάμεις.

Τα μέλη της ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα ζητούν να μην προχωρήσουν οι αλλαγές που προβλέπονται στο ασφαλιστικό. Όπως αναφέρει στο κάλεσμα της η ΑΔΕΔΥ πρόκειται για την πρώτη από μία σειρά πολύμορφων κινητοποιήσεων για την υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης, «ενάντια στην ολοκληρωτική κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος που προωθείται από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τους δανειστές».

Το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ καλεί τα μέλη των Δ.Σ. των Ομοσπονδιών, των Πρωτοβάθμιων Σωματείων και ευρύτερα τους εργαζόμενους του Δημοσίου, να δώσουν το «παρών» στην παράσταση διαμαρτυρίας και να διαδηλώσουν παράλληλα την αλληλεγγύη τους στους συναδέλφους πενταμηνίτες, που έχουν κατασκηνώσει, εδώ και 25 ημέρες έξω από το Υπουργείο Εργασίας, διεκδικώντας το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Το ΠΑΜΕ, από την άλλη, καλεί τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, τις γυναίκες, τους νέους και τους αυτοαπασχολούμενους σε μαζική συμμετοχή, για να απαιτήσουν όλοι «με μια φωνή να μη φτάσει το έγκλημα στη Βουλή».

Παράλληλα, καλεί «σε εγρήγορση και ξεσηκωμό» τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τα ΔΣ και τις επιτροπές αγώνα σε χώρους δουλειάς, ώστε «να σταματήσουμε το νέο έγκλημα διαρκείας που εξελίσσεται στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματά μας».    Σύμφωνα με το ΠΑΜΕ, η κυβερνητική πρόταση για το ασφαλιστικό αποτελεί την «ταφόπλακα» για τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, «αφού ορίζει προσωπικό ποσοστό αναπλήρωσης για τον καθένα, ολοκληρώνει τον σχεδιασμό που υπήρχε εξαρχής για το ασφαλιστικό και νομιμοποιεί όλους τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους και διατάξεις, καθώς, όχι μόνο αφήνει αναλλοίωτο τον πυρήνα τους, άλλα τον αντιδραστικοποιεί ακόμα περισσότερο».

Πηγή: protothema.gr, thetoc.gr, imerisia.gr