Τρομο-υστερία εκκενώθηκαν σχολεία σε Γαλλία και Αγγλία

τρομοκρατία

Τρομο-υστερία εκκενώθηκαν σχολεία σε Γαλλία και Αγγλία

Τηλεφωνήματα που έγιναν στην αστυνομία μιλούν για εκρηκτικούς μηχανισμούς σε έξι λύκεια της γαλλικής πρωτεύουσας – 14 σχολεία σε Λονδίνο, Μπιρμινγχαμ και Κορνουάλη δέχτηκαν είσης ανάλογες απειλές

Σε συναγερμό βρίσκονται οι γαλλικές αρχές έπειτα από τηλεφώνημα για βόμβα σε έξι Λύκεια του Παρισιού.

Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα “Le Figaro”, οι μαθητές των σχολείων εκκενώνουν τα κτίρια. Πρόκειται για τα λύκεια Henri IV, Louis Le Grand, Condorcet, Fénelon et Montaigne. Ηδη έχουν σπεύσει στα σχολεία πυροτεχνουργοί.

Μέχρι στιγμής, ένα ύποπτο πακέτο που θα μπορούσε να είναι ένα σακίδιο εγκαταλελειμμένο, εντοπίστηκε από τις γαλλικές αρχές δίχως όμως να διευκρινίζεται το Λύκειο στο οποίο βρέθηκε.

Μετά τα τυφλά χτυπήματα των ισλαμιστών τρομοκρατών του Νοεμβρίου, η Γαλλία βρίσκεται σε κατάσταση υψίστης επιφυλακής. Χτες, ο επικεφαλής της Europol προειδοποίησε πως η υπηρεσία διαθέτει στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις σε ευρωπαϊκές χώρες και κυρίως στη Γαλλία.

Εκτός από τη Γαλλία, και η Βρετανία βρίσκεται σε συναγερμό . Η χώρα του Ντέιβιντ Κάμερον έλαβε έκτακτα μέτρα μετά την απόφαση του Λονδίνου να βομβαρδίσει και αυτό θέσεις του Ισλαμικού Κράτους σε Συρία και Ιράκ.

Όπως μεταδίδουν τα βρετανικά ΜΜΕ, 14 σχολεία στη Βρετανία δέχτηκαν ανώνυμο τηλεφώνημα για βόμβα. Οι μαθητές εκκένωσαν τα κτίρια. Πρόκειται για έξι σχολεία στο Μπίρμινγχαμ, τέσσερα στο Λονδίνο και τέσσερα στην Κορνουάλη. Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, εκκενώθηκαν τα σχολεία Oldbury Academy, Holly Lodge High, Bristnall Hall Academy, George Slater High School, Earls High School και  Four Dwellings Upper School.