Ο Γ. Μώραλης και η Γ. Γεννιά έδωσαν το παρόν στην κοπή πίτας του Ναυτικού Μουσείου

Γεννιά

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γ. Μώραλης και η βουλευτής Ά Πειραιά Γεωργία Γεννιά έδωσαν το παρόν στην κοπή πίτας του Ναυτικού Μουσείου, που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ναυτικής ιστορίας της πόλης

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε το Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος. Την πίτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Πειραιώς παρουσία της κας Μπαφούνη ενώ το παρών έδωσε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και η βουλευτής Α’ Πειραιά Γεωργία Γεννιά.

Η κα. Γεννιά αποδίδοντας μεγάλη βαρύτητα στην πολιτιστική δραστηριότητα του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος και στη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021, θεωρεί ότι το Μουσείο είναι ένας σημαντικός πολιτιστικός θεσμός για την πόλη του Πειραιά με πολύ μεγάλη δραστηριότητα και πρωτοβουλίες, με σημαντικότατες εκθέσεις και εκδόσεις. Η ίδια προτίθεται, σε συνεργασία πάντοτε με τη Δημοτική Αρχή, το Διοικητικό Συμβούλιο και την Πρόεδρο του Μουσείου, να πράξει ό,τι είναι δυνατόν εκ μέρους της προκειμένου να συμβάλει στην ανάπτυξη των δράσεων και της προβολής του Μουσείου, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος και να ενισχυθεί το έργο του

Ο κ. Μώραλης, σε δήλωσή του, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στην πολιτιστική δραστηριότητα του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος, στη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021, καθώς και στις κοινές δράσεις του Πειραιά και της Αγίας Πετρούπολης που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του εορτασμού για το κοινό έτος Ελλάδος-Ρωσίας 2016.

Η εκδήλωση της κοπής της πίτας είχε και μουσική υπόκρουση από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά η οποία πλαισίωσε την εκδήλωση με όμορφες μελωδίες.

 

Ειδικότερα ο δήμαρχος τόνισε ότι: «Δυστυχώς ο Δήμος Πειραιά, δεν έχει τη δυνατότητα να συμβάλλει όσο θα ήθελε και όσο πρέπει στη λειτουργία του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος. Παρόλα αυτά, έχουμε κάνει κοινές δράσεις και θα συνεχίσουμε σε αυτή τη λογική. Αν ο Πειραιάς επιλεγεί για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, αντιλαμβάνεστε ότι το Ναυτικό Μουσείο θα αποτελέσει έναν βασικό πυλώνα για την πολιτιστική ανάδειξη της πόλης το 2021.

Φέτος είναι το κοινό έτος Ρωσίας-Ελλάδος. Σκεφτόμαστε με την Αγία Πετρούπολη, την πόλη που ο Πειραιάς είναι αδελφοποιημένος, να γίνει μια ανταλλαγή του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος με το Ναυτικό Μουσείο της Αγίας Πετρούπολης. Υπάρχει πολύ μεγάλο πεδίο δράσεων, με ένα Διοικητικό Συμβούλιο και μια Πρόεδρο που έχουν διάθεση και γνώση. Διάθεση έχουμε και εμείς και πιστεύω πως μπορούμε να συνεργαστούμε στο μέλλον και να κάνουμε σημαντικά πράγματα για τον Πειραιά. Τους ευχαριστώ πολύ για την παρουσία τους στην πόλη και για τη γενικότερη δραστηριότητά τους».