Γαβρίλης: Αδιαφανής η πώληση του ΟΛΠ

Γαβρίλης

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης χαρακτηρίζει αδιαφανή την σημερινή πώληση του ΟΛΠ

Άστραψε και βρόντηξε ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης για την πώληση του ΟΛΠ. Μέσα από δήλωση του χαρακτηρίζει αδιαφανή την πώληση του ΟΛΠ ενώ δεν ξεχνάει να αναφερθεί ότι δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τους εργαζόμενους και τις εργασιακές σχέσεις.

Η δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργου Γαβρίλη για τις σημερινές εξελίξεις σχετικά με τον ΟΛΠ:
«Όπως το περιμέναμε, η αδιαφανής πώληση του πρώτου λιμανιού της χώρας παίρνει πλέον προκλητικές διαστάσεις. Οι διάφορες ακροβασίες, που προσπαθούν να παρουσιάσουν ένα «αξιοπρεπές» τίμημα, δεν ξεγελούν κανέναν. Η αλήθεια, που κρύβει επιμελώς το ΤΑΙΠΕΔ, είναι συντριπτική:
Το «σίγουρο» τίμημα της μοναδικής προσφοράς, που έγινε και θα εισπράξει, άμεσα, το Δημόσιο είναι μόλις 280,5 εκατομ. € καθώς η Cosco αγοράζει σε πρώτη φάση το 51% των μετοχών και «κλείδωσε» την τιμή πώλησης για μετά από 5 (!) χρόνια για το υπόλοιπο 16%.
Ακόμα και οι επενδύσεις που θα γίνουν στην πρώτη πενταετία θα ανέλθουν μόλις σε 162,9 εκατομ. € καθώς τα υπόλοιπα μέχρι τα 296 εκατ. προβλέπεται να εισπραχθούν από κοινοτικά προγράμματα!
Και φυσικά δεν υπάρχει ούτε λέξη για τα ενοίκια, που θα πληρώνει η Cosco στον… εαυτό της για τις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ καμία πρόβλεψη για τους εργαζόμενους και τις εργασιακές σχέσεις.»