Ετοιμάζουν καταυλισμό για πρόσφυγες και μετανάστες δίπλα σε κατοικημένες περιοχές του Πειραιά

Πειραιά

Ετοιμάζουν καταυλισμό για πρόσφυγες και μετανάστες δίπλα σε κατοικημένες περιοχές του Πειραιά

Συγκλονιστικά είναι τα νέα που έχουμε από την κυβέρνηση της ”Αριστεράς” μέσω του υπουργού της κ. Μουζάλα. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει έντονη η φήμη δημιουργίας καταυλισμού συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή του Σχιστού. Ο λόγος που επικαλούνται οι κυβερνώντες είναι πως είναι αδύνατον να διασχίζουν οι πρόσφυγες όλη την Αθήνα μετά τον ερχομό τους στο λιμάνι του Πειραιά. Μια τέτοια προοπτική είναι καταστροφική και οι λόγοι θα εξηγηθούν παρακάτω.

Υποβάθμιση του Πειραιά

Η περιοχή του Πειραιά εδώ και δεκαετίες μαστίζεται από τρομερή φτώχεια που στα χρόνια της οικονομικής κρίσης έχει πολλαπλασιαστεί επικίνδυνα. Η ανέχεια και η ανεργία έχει μετατρέψει ήδη πολλές περιοχές του Πειραιά σε ζώνες εξαθλίωσης.  Η προοπτική δημιουργίας ενός τέτοιου οικισμού θα εντείνει ακόμη περισσότερο τον κατήφορο των περιοχών αυτών.

Καταυλισμός προσφύγων όπως λέμε κέντρα κράτησης

Η διγλωσσία της κυβέρνησης αυτής είναι παροιμιώδης, όταν κομψά ο ΣΥΡΙΖΑ ονομάζει κάτι καταυλισμό προσφύγων αυτό σημαίνει Κέντρο Κράτησης μεταναστών. Τα κέντρα κράτησης μεταναστών είναι σύγχρονες φυλακές για τους οικονομικούς πρόσφυγες και για ξεριζωμένους πολέμου όπως συμβαίνει αυτή τη στιγμή με τους Σύρους πρόσφυγες. Στα κέντρα αυτά επικρατούν τριτοκοσμικές συνθήκες διαβίωσης και οι εξεγέρσεις είναι φυσικό και συχνό επακόλουθο.

Η συγκυρία είναι ύποπτη

Η συγκυβέρνηση που πριν από λίγο καιρό κοβόταν για την περιοχή των λιπασμάτων και το λαϊκό και δημόσιο χαρακτήρα της τώρα προσπαθεί να υποβαθμίσει κι άλλο την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά. Και ερχόμαστε να ρωτήσουμε. Ποιος ο λόγος αυτής της υποβάθμισης; Μήπως κάποιοι πρέπει να παρουσιαστούν σαν σωτήρες και να αγοράσουν το φιλέτο των λιπασμάτων για ψίχουλα και χωρίς ανταποδοτικά οφέλη για τους κατοίκους της φτωχής αυτής περιοχής;

Η επικίνδυνη πολιτική τροχία

Η φτωχοποίηση του Πειραιά όπως αναφέραμε και πιο πάνω είχε ως αποτέλεσμα την άνοδο ακροδεξιών στοιχείων ειδικότερα στις δυτικές συνοικίες του Πειραιά. Το ενδεχόμενο της δημιουργίας του Κέντρου Κράτησης, θα οξύνει τον ρατσισμό και την ξενοφοβία που επικρατεί και θα δοθεί φωνή σε αντιδημοκρατικά μυαλά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν βρίσκεται προ των ευθυνών του. Η δημιουργία κέντρων κράτησης θα είναι το αποκορύφωμα της πολιτικής του κατρακύλας, άλλωστε θυμόμαστε όλοι προεκλογικά τι έλεγε για την Αμυγδαλέζα, με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν λύθηκε ποτέ κανένα πρόβλημα. Απλά μπήκε κάτω από το χαλί. Η Ε.Ε είναι ξεκάθαρο πως υποδεικνύει στη κυβέρνηση την δημιουργία τέτοιων πολιτικών ”λύσεων” που είναι απάνθρωπες και επικίνδυνες τόσο για τους κατοίκους του Πειραιά όσο και για τους πρόσφυγες.