Έρευνα: Οι γυναίκες θεωρούν πιο σέξι τους άνδρες με σκύλο

Έρευνα: Οι γυναίκες θεωρούν πιο σέξι

Έρευνα: Οι γυναίκες θεωρούν πιο σέξι τους άνδρες με σκύλο – Πρόσφατη έρευνα του ιστότοπου Match.com, όπου συμμετείχαν χρήστες του, αποκάλυψε ότι οι άνδρες ίσως είναι πιο ελκυστικοί για τις γυναίκες όταν είναι ιδιοκτήτες σκύλων.

Το συμπέρασμα της έρευνας, με τίτλο Roles of Pet Dogs and Cats in Human Courtship and Dating, (Οι ρόλοι των κατοικίδιων σκυλιών και γατών στο φλερτ και τις ανθρώπινες σχέσεις), είναι ότι οι ρόλοι των κατοικίδιων στην κοινωνική και ερωτική ζωή μας εξακολουθούν να διευρύνονται. Σύμφωνα με την έρευνα, «αυτή η δυναμική μπορεί να βρίσκεται στις ευρύτερες παρατηρήσεις της εξημέρωσης των ζώων, τις διαπολιτισμικές αλληλεπιδράσεις ανθρώπου-ζώου και σε στοιχεία για τις διαφορές φύλου στην ανθρώπινη κοινωνική συμπεριφορά». Όμως, τα συγκεκριμένα ευρήματα ισχύουν και εκτός Match.com; Θα μπορούσαν να συγκριθούν με πασίγνωστες και βαρετές απόψεις για το φύλο;

Στη μελέτη συμμετείχαν 1.210 ερωτηθέντες. Από αυτούς οι 733, δηλαδή το 60,6%, ήταν γυναίκες. Σύμφωνα με το The New Daily «σχεδόν όλες οι γυναίκες (97%) είπαν ότι πίστευαν πως η σχέση με έναν τύπο που έχει σκύλο θα μπορούσε να πάει καλά, ενώ το 39% δήλωσε ότι η ιδιοκτησία γάτας ήταν μία από τις αιτίες διάλυσης της σχέσης».

Όπως αναφέρεται στη σύνοψη της μελέτης «τα σκυλιά χρησιμεύουν συχνότερα από τις γάτες ως κοινωνικά βαρόμετρα στην αρένα των ερωτικών σχέσεων». Η εν λόγω έρευνα είναι μια προσπάθεια κατανόησης της εξελισσόμενης αλληλεπίδρασης μεταξύ των ανθρώπινων σχέσεων και των οικόσιτων ζώων. «Συζητάμε τα ευρήματα σχετικά με την αλλαγή των οικογενειακών προφίλ, συμπεριλαμβάνοντας την παράμετρο της χαμηλότερης γονιμότητας και των διευρυμένων ρόλων των ζώων συντροφιάς ως μέλη μιας ευρύτερης οικογένειας», αναφέρει η μελέτη.

Ο Alexis είναι γύρω στα 20. Αυτός και ο συγκάτοικός του, ο Sam, έχουν μαζί έναν σκύλο. Οι δυο τους δεν έχουν σεξουαλική σχέση, αλλά από τότε που υιοθέτησαν το κουτάβι τους, ο Alexis λέει ότι βρίσκει τον Sam πιο σέξι. «Έχει αναλάβει πρωτοβουλία και φροντίζει τον σκύλο», λέει. Όταν ο Alexis βλέπει τον Sam να κρατάει τον σκύλο, λέει ότι νιώθει ασφαλής και ότι κάποιος τον νοιάζεται. «Νιώθω πιο ασφαλής με την παρουσία του», εξηγεί ο Alexis. Στιγμές τρυφερότητας, όπως όταν ο Sam ζουλάει με τα χείλια του τη μουσούδα του σκύλου, μπορούν να λειτουργήσουν ως υποκατάστατο για την τρυφερότητα του Alexis προς τον φίλο του.

Μερικές φορές, ο Alexis λέει ότι τα σκυλιά μπορεί να έχουν αντίθετη επίδραση πάνω του. Η ιδιοκτησία ενός σκύλου μπορεί να σημαίνει ότι «έχει ήδη μια αρκετά σταθερή καθημερινότητα και τρόπο ζωής», κάτι που μπορεί να είναι ξενέρωμα. Όπως οι γυναίκες στην έρευνα, έτσι και ο Alexis λέει «όχι ευχαριστώ» στους ιδιοκτήτες γατών. Ίσως ένιωθε διαφορετικά εάν οι άνθρωποι μπορούσαν να έχουν μεγάλα αιλουροειδή, όπως τα σέξι πούμα ή οι τίγρεις, αλλά όσον αφορά τη μέση οικιακή γάτα, απλά δεν συμβαίνει. Ο βασικός λόγος είναι η αλλεργία του, ενώ αν και βρίσκει την ανέμελη και ανεξάρτητη συμπεριφορά των γατών ελκυστική, λέει πως δεν υπάρχει σύγκριση με ένα σκύλο. «Δεν βρίσκω τις γάτες σέξι αυτές καθαυτές, αλλά τις αγαπώ και εύχομαι να μην ήμουν τόσο αλλεργικός. Τα σκυλιά τα βρίσκω σέξι με πολλούς τρόπους», εξηγεί.

Τα σκυλιά απαιτούν πολλά από τους ιδιοκτήτες τους, λέει ο Alex και προσθέτει: «Ξέρω πόσο απών μπορεί να είναι κάποιος από το μεγάλωμα μιας γάτας». Όμως, επειδή κάποια σκυλιά είναι σέξι, αυτό δεν σημαίνει ότι όλα τα σκυλιά συντροφιάς είναι. «Νομίζω ότι τα μικρόσωμα σκυλιά, όπως τα παγκ, σε ξενερώνουν έστω κι αν είναι τρυφερά, γιατί ουσιαστικά εκτρέφονται ώστε να είναι πλήρως εξαρτημένα». Ο Alexis υποστηρίζει ότι οι γάτες δεν προορίζονται για να ζουν σε κλειστούς χώρους με ανθρώπους, αντίθετα με τα σκυλιά που τα καταφέρνουν μια χαρά. «Πιστεύω ότι, μορφολογικά, οι άνθρωποι είμαστε γενικά λίγο περισσότερο κοντά με τα σκυλιά από ότι με τις γάτες, οπότε νιώθω λίγο περισσότερο δέσιμο με τα σκυλιά».

 

Πηγή: vice.com