21 πτώματα προσφύγων ξεβράστηκαν στα τουρκικά παράλια

μετανάστες,

Νέα τραγωδία στο Αιγαίο, 21 πτώματα προσφύγων ξεβράστηκαν στα τουρκικά παράλια.

21 πτώματα τουλάχιστον προσφύγων ξεβράστηκαν σήμερα στις ακτές του Αϊβαλί και το Ντίκιλι, στην Τουρκία μεταξύ των οποίων είναι τουλάχιστον τρία παιδιά…Οι πρόσφυγες πνίγηκαν όταν βυθίστηκε το σκάφος που τους μετέφερε από τις τουρκικές ακτές προς τη Λέσβο, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan. Ένδεκα από τα πτώματα βρέθηκαν σε παραλία του Αϊβαλί, ενώ δέκα ακόμη βρέθηκαν στην περιοχή του Ντίκιλι, δήλωσε αξιωματικός της χωροφυλακής στο Reuters. Το ναυάγιο εκτιμάται ότι συνέβη στις 5 π.μ. ώρα Ελλάδος.

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, περί τους 700 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους Σύροι και Ιρακινοί πρόσφυγες, έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα το 2015 στην προσπάθειά τους να διασχίσουν το Αιγαίο.

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο από την παραλία στο Αϊβαλί που μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης είναι συγκλονιστικές, καθώς οι νεκροί πρόσφυγες, κείτονται στην άμμο.

Το τουρκικό λιμενικό και η αστυνομία συνεχίζουν τις έρευνες για την ανεύρεση και άλλων θυμάτων ή επιζώντων, με τρία σκάφη και ένα ελικόπτερο.

http://youtu.be/XT1XQDk4XQI