Πειραιάς: Σύσκεψη για την προώθηση αθλητικών έργων

Πειραιάς: Σύσκεψη για την προώθηση

Πειραιάς: Σύσκεψη για την προώθηση αθλητικών έργων – Μέσα σε αυτά και η κατασκευή γηπέδου για τον Εθνικό – Τα έργα έχουν συνολικό προϋπολογισμό 12.290.000 ευρώ

Με αντικείμενο την προώθηση αθλητικών έργων στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού κ. Τζ. Συνοδινού και του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Γιώργου Γαβρίλη.

Τα έργα είναι συναρμοδιότητας της ΓΓΑ, στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά, συνολικού προϋπολογισμού 12.290.000 ευρώ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση «η Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού της για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του λεκανοπεδίου δρομολογεί παρεμβάσεις ανακατασκευής, επιδιόρθωσης ή και κατασκευής αθλητικών χώρων, ώστε να μπορούν να αθλούνται με ασφάλεια οι πολίτες όλων των ηλικιών.»

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι στην διάρκεια της συνάντησης αποφασίστηκαν τα εξής:

– Θα συναφθεί Προγραμματική Σύμβαση ανάμεσα στη ΓΓΑ και την Περιφέρεια Αττικής για την κατασκευή αθλητικού κέντρου σε έκταση, στον Κορυδαλλό, που έχει απαλλοτριωθεί, περίπου πριν από 12 χρόνια από τη ΓΓΑ και παραμένει αναξιοποίητη. Για το συγκεκριμένο έργο, προϋπολογισμού 5.900.000 ευρώ, που θα καλυφθεί από την Περιφέρεια Αττικής, παρέστη στη συνάντηση και ο Δήμαρχος Κορυδαλλού κ. Σταύρος Κασιμάτης.

– Θα προχωρήσει η Περιφέρεια Αττικής σε αναμόρφωση του προϋπολογισμού της, ώστε να αυξηθεί το κονδύλι για την ανακατασκευή του γηπέδου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά, στο χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας σε 680.000 ευρώ (από 350.000 ευρώ)και να προχωρήσει το έργο, που έχει «παγώσει» εδώ και μια πενταετία ενώ ο συγκεκριμένος χώρος καλύπτει τις ανάγκες αθλητών από 8 ερασιτεχνικά σωματεία του Πειραιά. Το έργο θα υλοποιηθεί από την Π.Ε. Πειραιά.

– Κλειστό Γυμναστήριο «Π. Καπαγέρωφ»: Ολοκληρώνεται η μελέτη με τη συνδρομή των υπηρεσιών της ΓΓΑ ώστε να δημοπρατηθεί το έργο της ανακατασκευής και επέκτασης του Γυμναστηρίου, που παραμένει, τα τελευταία χρόνια, εκτός λειτουργίας. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 3 εκατομ. ευρώ.

– Γήπεδο Εθνικού Πειραιώς: Συζητήθηκε το θέμα της κατασκευής γηπέδου, στον περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, για την κάλυψη των αναγκών του ιστορικού σωματείου του Εθνικού Πειραιώς. Το έργο είναι προϋπολογισμού 2,5 εκατομ. ευρώ. Κατά τη σύσκεψη εξετάστηκε το θέμα και συμφωνήθηκε να γίνει νέα συνάντηση την ερχόμενη Παρασκευή 11/12/2015.

– Κατασκευή σταδίου Κλασσικού Αθλητισμού: Συζητήθηκε το θέμα της κατασκευής σταδίου Κλασσικού Αθλητισμού και συμφωνήθηκε να τεθεί από κοινού αίτημα προς το ΤΑΙΠΕΔ να εξαιρέσει τον αναγκαία έκταση, στον περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

Επιπλέον συμφωνήθηκε να συναφθεί Προγραμματική Σύμβαση ανάμεσα στην Περιφέρεια Αττικής και στη Διοίκηση του Σταδίου Ειρήνης Και Φιλίας, για να υλοποιηθεί το έργο του καθαρισμού και της ανακατασκευής του περιβάλλοντος χώρου του ΣΕΦ, προϋπολογισμού 210.000 ευρώ, «ώστε να καταστεί και πάλι ασφαλής και επισκέψιμος για τους περίοικους και όχι μόνο.»

Παράλληλα, θα τεθεί αίτημα προς το ΤΑΙΠΕΔ ώστε να εξαιρεθούν εκτάσεις από τον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ και να επιστραφούν για χρήση και εκμετάλλευση στη Διοίκηση του Σταδίου.

 

Πηγή: tovima.gr