Ποιες υποχρεώσεις πρέπει να πληρωθούν αυτές τις μέρες από τους φορολογούμενους

εφορία

Ποιες υποχρεώσεις πρέπει να πληρωθούν αυτές τις μέρες, πριν λήξει ο χρόνος.

Γολγοθάς δίχως τέλος οι τελευταίες μέρες του χρόνου για τους φορολογούμενους οι οποίοι τακτοποιούν τις υποχρεώσεις τους, σχηματίζοντας τις γνωστές ουρές στις εφορίες. Τα τέλη κυκλοφορίας, τρίτη δόση του ΕΝΦΙΑ, δόση της ρύθμισης για ληξιπρόθεσμα χρέη σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία καθώς και κατάθεση πινακίδων, είναι μερικές από τις υποχρεώσεις που πρέπει να διευθετηθούν έως το τέλος του χρόνου.

Πιο συγκεκριμένα, οι υποχρεώσεις είναι οι εξής:

  • ΕΝΦΙΑ: Στις 31 Δεκεμβρίου λήγει η διορία πληρωμής για την 3η από τις 5 συνολικά μηνιαίες δόσεις.
  • Τέλη κυκλοφορίας του 2016: Εως τις 31 Δεκεμβρίου 4,2 εκατομμύρια κάτοχοι ΙΧ θα πρέπει να πληρώσουν 1,15 δισ. ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας, με το υπουργείο Οικονομικών να διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να δώσει καμία παράταση.
  • Ρυθμίσεις χρεών: Στις 31 Δεκεμβρίου λήγει η μηνιαία δόση για όσους έχουν ρυθμίσει τα χρέη του σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, με όσους δεν θέλουν να χάσουν την ρύθμιση να σπεύδουν να την τακτοποιήσουν.
  • Επίσης, 5 εργάσιμες μέρες απομένουν για την 2η δόση της επιπλέον προκαταβολής φόρου εισοδήματος στους αγρότες, η τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων και η 2η και τελευταία δόση της επιπλέον προκαταβολής φόρου εισοδήματος για νομικά πρόσωπα.

Υπενθυμίζουμε ότι από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (Γ.Γ.Δ.Ε.) ανακοινώθηκε ότι, επειδή η 24η Δεκεμβρίου (παραμονή Χριστουγέννων) και η 31η Δεκεμβρίου (παραμονή Πρωτοχρονιάς) είναι ημέρες ημιαργίας, οι υπάλληλοι των υπηρεσιών της Γ.Γ.Δ.Ε. θα αποχωρήσουν από τις υπηρεσίες τους στις 13:30 μ.μ. Η συναλλαγή των πολιτών με τις Δ.Ο.Υ. θα ολοκληρωθεί στις 12:30 μ.μ.

Πηγή: The TOC.gr