Ο γιος του Ερντογάν απάντα στις κατηγορίες της Ρωσίας

Ερντογάν, Τουρκία,

Ο γιος του Ερντογάν απάντα στις κατηγορίες της Ρωσίας και δείχνει τον Άσαντ για το παράνομο πετρέλαιο.

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Corriere della Sera ο γιος του Ταγίπ Ερντογάν, Μπιλάλ Ερντογάν, μίλησε για τις κατηγορίες που του πρόσαψε η Ρωσία για παράνομη διακίνηση πετρελαίου από της περιοχές που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος.

Όπως μεταδίδει το Reuters ο Μπιλάλ Ερντογάν είπε «Χτίζουμε γραφεία στην Κωνσταντινούπολη … Δεν ασκούμε επιχειρηματική δραστηριότητα στη Μεσόγειο, στη Συρία ή το Ιράκ». «Το ISIS είναι εχθρός της πατρίδας μου. Το ISIS είναι ντροπή. Κάνει κακό στη θρησκεία μου. Δεν εκπροσωπούν το Ισλάμ και εγώ δεν τους θεωρώ μουσουλμάνους».

Ο Μπιλάλ έχει assets στη ναυτιλία και σε θαλάσσιους πόρους και ελέγχει πολλά πετρελαιοφόρα μέσω της εταιρείας του και τις εταιρικές σχέσεις με άλλες επιχειρήσεις.

Ωστόσο, αρνείται ότι έχει οποιεσδήποτε επιχειρησιακές δραστηριότητες στην ναυτιλία, σημειώνοντας ότι η εταιρεία του είχε μια σύμβαση για την κατασκευή τάνκερς για έναν Ρώσο πελάτη, αλλά δεν χειρίζεται η ίδια τα πλοία. Αρνήθηκε επίσης ότι ο αδελφός του, ο Μπούρακ, έχει μεταφέρει πετρέλαιο από τα εδάφη που ελέγχονται από τον ισλαμικό κράτος.

«Έχει ένα φορτηγό πλοίο, αλλά δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τάνκερ».

Ο Μπιλάλ ωστόσο κατηγόρησε τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ, ότι αυτός κερδίζει από την πώληση του πετρελαίου του Ισλαμικού Κράτους. Αν ακολουθήσετε το πετρέλαιο του ISIS, θα βρείτε τον Άσαντ».

Πηγή: The TOC.gr