Μοσκοβισί: Δεν τίθεται θέμα ΔΝΤ για την Ελλάδα

Μοσκοβισί,

Μοσκοβισί: Δεν τίθεται θέμα ΔΝΤ για την Ελλάδα. «Το ΔΝΤ θέλει πραγματική πρόοδο στις ελληνικές μεταρρυθμίσεις».

Ξεκαθάρισε τις προθέσεις του για την συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα ο Γάλλος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, στις Βρυξέλλες, σημείωσε ότι το ΔΝΤ επιθυμεί ένα αξιόπιστο σε εξέλιξη πρόγραμμα για την Ελλάδα.

«Το ΔΝΤ θέλει πραγματική πρόοδο στις ελληνικές μεταρρυθμίσεις» πρόσθεσε ο Μοσκοβισί. «Eίμαστε σε αυτό τον δρόμο. Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι».

Αξίζει να σημειώσουμε πως τόσο ο Κλάους Ρέγκλινγκ όσο και ο Τόμας Βίζερ, το Σαββατοκύριακο εμφανίστηκαν κάθετοι σε ότι αφορά τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, με τον επικεφαλής του Euroworking Group μάλιστα να δηλώνει ότι «δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να κλείσει η πρώτη αξιολόγηση χωρίς το ΔΝΤ».

Εκπρόσωπος Μοσκοβισί: Η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικά βήματα προς την οικοδόμηση «σιγουριάς και αυτοπεποίθησης»

Σημαντικά βήματα προς την οικοδόμηση “σιγουριάς και αυτοπεποίθησης” για την Ελλάδα εκτιμά πως έχουν γίνει η εκπρόσωπος Τύπου του Πίερ Μοσκοβισί Άνικα Μπράιντχαρτ. Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την εκταμίευση της δεύτερης υποδόσης, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η εκπρόσωπος Τύπου τόνισε πως έχουν γίνει σημαντικά βήματα και ακολουθείται μια διαδικασία για την ολοκλήρωση της.

Συγκεκριμένα η εκπρόσωπος Τύπου δήλωσε πως:

«Οι ομάδες μας εργάζονται από κοινού ώστε να ολοκληρωθεί το δεύτερο πακέτο προαπαιτουμένων, που αναμένεται να νομοθετηθούν σύντομα. Οι Θεσμοί έπειτα θα παρουσιάσουν έκθεση στο Euroworking Group και μόλις ολοκληρωθούν οι διεργασίες θα εκταμιευθεί η υποδόση του ενός δισ. Θα ήθελα επίσης να αδράξω την ευκαιρία αυτή και να πω πως μαζί με την ολοκλήρωση του πρώτου πακέτου προαπαιτούμενων και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικά βήματα στην εφαρμογή του προγράμματος και να οικοδομήσει εκ νέου σιγουριά και αυτοπεποίθηση».

Πηγή: The TOC.gr