Ερντογάν: Παραιτούμαι εάν ο Πούτιν αποδείξει ότι αγοράζουμε πετρέλαιο από το Ισλαμικό Κράτος

Βρετανικό δικαστήριο διέταξε

Ερντογάν: Παραιτούμαι εάν ο Πούτιν αποδείξει ότι αγοράζουμε πετρέλαιο από το Ισλαμικό Κράτος, απάντηση έδωσε ο Ο γραμματέας Τύπου του προέδρου της Ρωσίας Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν δεσμεύθηκε να παραιτηθεί από τη θέση του εάν η Ρωσία αποδείξει ότι η χώρα του έχει οικονομικές δοσοληψίες και εμπορεύεται πετρέλαιο με το Ισλαμικό Κράτος.

Χαρακτήρισε μάλιστα συκοφαντίες τις σχετικές αιτιάσεις του προέδρου της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν και υπονόησε ότι κι εκείνος θα έπρεπε να παραιτηθεί εάν οι ρωσικοί ισχυρισμοί δεν επιβεβαιωθούν.

Τα λόγια του Τούρκου προέδρου αποτελούσαν απάντηση σε δήλωση του Ρώσου ομολόγου του, σύμφωνα με την οποία η Τουρκία κατέρριψε το ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος για να προστατεύσει το εμπόριο πετρελαίου το οποίο διεξάγει σε συνεργασία με το Ισλαμικό Κράτος.

«Πρέπει κανείς να βάζει τα ντοκουμέντα στο τραπέζι. Ας δούμε τις αποδείξεις», σημείωσε ο κ. Ερντογάν, απευθυνόμενος προς τη Μόσχα.

«Δρούμε με υπομονή. Δεν είναι θετικό δύο χώρες που έχουν μια συνεργασία η οποία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί στρατηγική να κάνουν δηλώσεις συναισθηματικής παρόρμησης», κατέληξε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Ο γραμματέας Τύπου του προέδρου της Ρωσίας Ντμίτρι Πεσκόφ, απάντησε στη δήλωση του Ταγίπ Ερντογάν πως θα παραιτηθεί από την προεδρία της Τουρκίας αν οι Ρώσοι αποδείξουν την συνεργασία Τουρκίας με τον ISIS, με δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, επιβεβαίωσε ότι η χώρα του διαθέτει ανάλογες πληροφορίες λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν πρόκειται για ανακοίνωση. Το πιο σημαντικό είναι το ότι έχουμε αυτές τις πληροφορίες και θα τις χρησιμοποιήσουμε για τον στόχο μας, όχι για να αποδείξουμε κάτι αλλά για να πολεμήσουμε κατά της τρομοκρατίας».

Πηγή: Naftemporiki.gr