Τι κατέθεσε για τον Ρουπακιά ο αστυνομικός που τον συνέλλαβε

Παύλος Φύσσας,

Τι κατέθεσε για τον Ρουπακιά ο αστυνομικός που τον συνέλαβε, είχε βεβαιότητα του ότι δεν θα τον πείραζε κανείς.

Συνεχίστηκε η δίκη της Χρυσής Αυγής από το τριμελές κακουργοδικείο στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού. Μ ε την κατάθεση του αστυνομικού που συνέλαβε τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα. Είχε βεβαιότητα του ότι δεν θα τον πείραζε κανείς κατέθεσε ο μάρτυρας-αστυνομικός

Τι έγινε σήμερα στο δικαστήριο όπως αναφέρει το  The TOC.gr

«Εγώ το έκανα, μη με πειράζετε, μην πείτε τίποτε σε κανέναν, είμαι  δικός σας». Την κυνική ομολογία του Γιώργου Ρουπακιά αμέσως μόλις συνελήφθη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αλλά και τη βεβαιότητα του ότι δεν θα τον πείραζε κανείς κατέθεσε σήμερα στη δίκη της Χρυσής Αυγής ο αστυνομικός, Δημ. Κουρετζής. «Φοβήθηκα μήπως ήταν συνάδελφος», είπε ο μάρτυρας και τον ρώτησα « τι εννοείς δικός μας ;» και μου λέει «της Χρυσής Αυγής».

Του απαντάω ” δεν είστε δικός μας και τον πήγα στο τμήμα». Λίγο πριν από τη σύλληψη του δολοφόνου, ο ίδιος αστυνομικός που είχε δει τον Π. Φύσσα να ξεψυχά, καλούσε απεγνωσμένα το ασθενοφόρο. « Πήρα αλλεπάλληλες φορές, τουλάχιστον δέκα» , είπε χαρακτηριστικά. Ο μάρτυρας -αστυνομικός , ο οποίος  το βράδυ της 19ης Σεπτεμβρίου του 2013 ήταν συνοδηγός του περιπολικού που έφτασε στην Π. Τσαλδάρη στο Κερατσίνι, ενώ ήδη είχε χτυπηθεί θανάσιμα ο νεαρός μουσικός, υποστήριξε στην κατάθεση του  στο δικαστήριο:

«Λάβαμε ένα σήμα για συμπλοκή ατόμων στην Παναγή Τσαλδάρη …ήταν πολλά τα άτομα. Πήγαμε δύο λεπτά μετά το περιστατικό…είδα ένα αμάξι με αναμμένα φώτα ανάποδα από το ρεύμα κυκλοφορίας στην Π.Τσαλδάρη. Ο συγκεντρωμένος κόσμος ήταν πολύς .Σαράντα- πενήντα άτομα, πολίτες ακόμα και γυναίκες και παιδιά. Το αμάξι ήταν σταματημένο με αναμμένη μηχανή και φώτα.
Πρ.: υπήρχε άνθρωπος μέσα;
Μ.: Ναι, στη θέση του οδηγού ..ακινητοποιήσαμε το όχημα κι εγώ κατέβηκα …Μια παρέα παιδιών κρατούσε έναν άντρα στα χέρια….συγκεκριμένα μια κοπέλα κρατούσε τον αιμόφυρτο άντρα ,τους προσεγγίζω και προσπαθώ να δω τα τραύματα…είχε ένα στο ύψος της καρδιάς και ένα κάτω από τη μασχάλη…λέω στην κοπέλα, μη τον κουνάς,είναι σοβαρό…είχε τις αισθήσεις του, βόγκαγε…Η κοπέλα μου λέει ” είναι κίτρινος σαν το λεμόνι”, πράγματι ήταν μπλαβύς, έφευγε… κάλεσα το ασθενοφόρο…αλλεπάλληλες φορές , τουλάχιστον δέκα ….ένας φίλος από την παρέα μου λέει το έχει κάνει αυτός που είναι στο αμάξι. Η ομάδα ΔΙΑΣ κρατούσε τον όχλο να μην έρθει καταπάνω μας…ο οδηγός ήταν μέσα στο αμάξι και κάπνιζε.Του είπα σβήσε το τσιγάρο και πες μου τι έγινε .Μου είπε δεν ξέρω… Στην πίσω αριστερή ρόδα από τη μεριά του οδηγού ήταν το μαχαίρι…σχεδόν κολλητά με τον τροχό.
Πρ.: Εκανε ότι έκανε και πέταξε το μαχαίρι δίπλα στο αμάξι;
Μ.: Δεν ξέρω γιατί….για να μην τον φέρω σε σύγχυση πήρα το μαχαίρι , το ασφάλισα σε ένα σακουλάκι και το έβαλα στο περιπολικό. Λέω στον οδηγό του αμαξιού “βγες έξω”.  Βγήκε και του πέρασα χειροπέδες.
Πρ.: Εφερε αντίσταση;
Μ.: Οχι, ήταν νηφάλιος και κάπνιζε…τον πήγα στο περιπολικό …έκατσα μαζί του στο πίσω κάθισμα και φύγαμε προς το τμήμα της περιοχής. Μέσα στο  περιπολικό τον ρώτησα τι έγινε επέμενε ότι δεν ήξερε ….επέμενα και τελικά μου λέει εγώ το έκανα , μη με πειράζετε μην πείτε τίποτε σε κανέναν , είμαι  δικός σας .Φοβήθηκα μήπως ήταν συνάδελφος ….ρωτάω τι δικός μας ….Μου λέει  της Χρυσής Αυγής . Του απαντάω δεν είστε δικός μας και τον πήγα στο τμήμα…Ενημέρωσα ότι ήταν της Χ.Α. το κέντρο …όταν τον άφησα στο Τμήμα επέστρεψα κατόπιν εντολής στο σημείο για αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή του Κερατσινίου….είχαν φύγει οι περισσότεροι αλλά και το αιμόφυρτο παιδί το είχε πάρει το ασθενοφόρο.

Μάρτυρας – αστυνομικός: Δέχθηκα απειλές

Πολ.αγ. : Η διαδικασία στο αστυνομικό τμήμα είναι να του ξαναβάζουν χειροπέδες;
Μαρ.: Η διαδικασία είναι ότι του διενεργούν εκ νέου σωματικό έλεγχο και τον πάνε κρατητήριο
Πολ.αγ.: Εχετε απειληθεί;
Μαρ.: Ναι, μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων μου από τη λίστα των μαρτύρων κατηγορητηρίου. Έχω δώσει και κατάθεση σχετικά. Μου έγραψαν στο αυτοκίνητο “μαλάκας” και με πήραν και τηλέφωνο απειλώντας και την οικογένεια μου.

Ενταση και φωνές από το ακροατήριο

Η δίκη της Χρυσής Αυγής συνεχίστηκε σε κλίμα μεγάλης έντασης με οξείες αντεγκλήσεις των δικηγόρων, φωνές και χαρακτηρισμούς και από το ακροατήριο.

Οι ερωτήσεις συνηγόρων πολιτικής αγωγής για εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής προκάλεσαν την αντίδραση της υπεράσπισης που ζήτησε να απαγορευθούν συγκεκριμένες ερωτήσεις.

Τότε συγγενείς, και φίλοι του Π .Φύσσα, άρχισαν να φωνάζουν από το ακροατήριο ” φασίστες, βδελύγματα ” ενώ παρολίγον να γίνει και επίθεση καθώς συνήγορος υπεράσπισης ακούστηκε να φωνάζει σε οικείο του δολοφονημένου μουσικού “έλα έξω να τα πεις αυτά”.

“Πάλι πίσω από τους αστυνομικούς είστε και τα κάνετε αυτά”, ήταν η οργισμένη απάντηση από το ακροατήριο.

Για να πέσουν οι τόνοι η πρόεδρος του δικαστηρίου διέκοψε τη διαδικασία, που συνεχίζεται με την κατάθεση του αστυνομικού Δημ.Κουρετζή.

Πριν τη διακοπή του απηύθυνε ερωτήσεις η πολιτική αγωγή, κάποιες από τις οποίες προκάλεσαν την ένταση.

Αστυνομικός: Αφύσικη η συμπεριφορά Ρουπακιά

Πολ.αγ.: Από που είχε την άνεση να πει είμαι δικός σας, να ταυτίσει δηλαδή την Χρυσή Αυγή με την αστυνομία;
(Διαμαρτυρίες από την πλευρά της υπεράσπισης)
Πολ.αγ. ( Κ.Παπαδάκης): η ερώτηση  αφορά την εγκληματική οργάνωση γι αυτό αντιδρούν. Εγώ δεν έχω ακούσει να είπε ποτέ κάποιος συλληφθείς ” είμαι πυρήνας της φωτιάς και είμαι δικός σας” ‘ή είμαι ΚΚΕ και είμαι δικός σας”.  Τι γνωρίζετε κύριε μάρτυρα από τη δράση της Χ.Α.;
Μαρ.: Κατά καιρούς είχαν γίνει περιστατικά που κατήγγειλαν πολίτες ως δράση της Χρυσής Αυγής.
Πολ.αγ.: Σας φάνηκε φυσιολογική η συμπεριφορά του; ήταν ήρεμος και κάπνιζε τσιγάρο, αλλά είχε και αναμμένη τη μηχανή του αυτοκινήτου…
Μαρ.: Οχι,
Φωνές από το ακροατήριο: αφού είναι επαγγελματίας, δολοφόνος.
Πολ. αγ.: ο Ρουπακιάς θεωρούσε ότι είχε το ακαταδίωκτο, γι αυτό είπε εγώ το έκανα, αλλά μην το πεις, είμαι δικός σας.
Πρ.: Γνωρίζετε ότι υπάρχει κόμμα Χ.Α. στο ελληνικό Κοινοβούλιο; γνωρίζετε αν τα αποκαλούμενα τάγματα εφόδου εκπροσωπούνται από αυτόν τον φορέα;
Μαρ.: έχουν τον χαρακτηρισμό της Χ.A.

 Πηγή: The TOC.gr