Θερμό επεισόδιο Γεροβασίλη-Κουμουτσάκου στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Όλγα Γεροβασίλη, Γιώργος Κουμουτσάκος,

Θερμό επεισόδιο Γεροβασίλη-Κουμουτσάκου στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Για θεσμικό ατόπημα που υπονομεύει την σύσκεψη των αρχηγών, κατηγόρησε ο κ. Κουμουτσάκος την κα. Γεροβασίλη.

Θερμό επεισόδιο έξω από την αίθουσα που διεξάγεται το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο σημειώθηκε όταν η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη που συνόδευε τον Αλέξη Τσίπρα στο Προεδρικό Μέγαρο ξεκίνησε να ενημερώνει τους δημοσιογράφους για όσα θα πει ο πρωθυπουργός στους συνομιλητές του για το ασφαλιστικό. Αυτή η ενέργεια της κυρίας Γεροβασίλη δεν θεωρήθηκε ενδεδειμένη από τον Γιώργο Κουμουτσάκο που την χαρακτήρισε υπονομευτική και θεσμικό ατόπημα την ώρα που είναι σε εξέλιξη η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Σύμφωνα με το protothema.gr o διάλογος έχει ως εξής:

Μόλις η κυρία Γεροβασίλη ολοκλήρωσε την τοποθέτησή της, παρενέβη ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος που συνοδεύει στο Συμβούλιο των Αρχηγών τον μεταβατικό πρόεδρο της ΝΔ Γιάννη Πλακιωτάκη επισημαίνοντας ότι «αν σέβεσαι τη διαδικασία της σύσκεψης των Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν κάνεις παράλληλη ενημέρωση».

«Πριν από λίγα λεπτά ξεκίνησε η κεκλεισμένων των θυρών ενημέρωση. Αυτό που κάνετε είναι θεσμικό ατόπημα και υπονομεύει την διαδικασία. Εμείς ήρθαμε εδώ για να ακούσουμε» είπε ο κ. Κουμουτσάκος απευθυνόμενος στην κυρία Γεροβασίλη.

Τότε παρενέβη ο Τέρενς Κουίκ παίρνοντας το μέρος της Όλγας Γεροβασίλη. «Τι είναι αυτά που λέτε; Εμποδίζετε την ενημέρωση των δημοσιογράφων;» τόνισε ο κ. Κουίκ απευθυνόμενος στον κ. Κουμουτσάκο.

«Δεν εμποδίζω κανέναν. Πρόκειται για θεσμικό ατόπημα που υπονομεύει την σύσκεψη των αρχηγών» επέμεινε ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Είναι τραγικό αυτό από ένα διπλωμάτη» συνέχισε ο κ. Κουίκ. Τότε πήρε την σκυτάλη η κυρία Γεροβασίλη υποστηρίζοντας: δεν κάνω προσπάθεια χαλιναγώγησης του κλίματος…

«Δηλώσεις στους δημοσιογράφους γίνονται μετά το τέλος του Συμβουλίου» σημείωσε ο κ. Κουμουτσάκος και πρόσθεσε: «Εμείς εδώ ερχόμαστε για να ακούσουμε».