Συνάντηση με τον Πούτιν ζήτησε ο Ερντογάν

Πούτιν, Ερντογάν,

Συνάντηση με τον Πούτιν ζήτησε ο Ερντογάν. Oι δυτικές χώρες δεν είναι έτοιμες να ενωθούν για έναν ενιαίο συνασπισμό με τη Ρωσία εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Συνάντηση με τον Πούτιν ζήτησε ο Ερντογάν, όπως ανακοίνωσε Κρεμλίνο, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε να συναντηθεί με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στο Παρίσι στις 30 Νοεμβρίου, στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου για το Κλίμα.

«Πρόταση από την τουρκική πλευρά για συνάντηση σε επίπεδο αρχηγών κρατών έχει επιδοθεί στον πρόεδρο», δήλωσε ο εκπρόσωπος Ντμίτρι Πεσκόφ στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με δημοσιογράφους. «Αυτό είναι το μόνο που μπορώ να πω».

Ο Πούτιν και ο Ερντογάν θα λάβουν μέρος στην παγκόσμια Διάσκεψη για το Κλίμα που ξεκινά στο Παρίσι στις 30 Νοεμβρίου.

Την επομένη της επίσκεψης στη Μόσχα του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε ακόμη ότι οι δυτικές χώρες που έχουν εμπλακεί στη συριακή σύγκρουση δεν είναι έτοιμες να ενωθούν για έναν ενιαίο συνασπισμό με τη Ρωσία εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

«Δυστυχώς, οι εταίροι μας δεν είναι αυτή τη στιγμή έτοιμοι να εργαστούν από κοινού στο πλαίσιο ενός ενιαίου συνασπισμού», δήλωσε ο Πεσκόφ.

«Χθες, ο πρόεδρος Πούτιν υπογράμμισε πως, παρά το γεγονός αυτό, κρατάμε τον πόρτα ανοικτή και είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με οποιαδήποτε μορφή στην οποία θα είναι έτοιμοι οι εταίροι μας», πρόσθεσε.

Αργότερα πηγές της τουρκικής προεδρίας ανέφεραν ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν μπορεί να έχουν συνομιλίες στη Διάσκεψη για το Κλίμα. Διευκρίνισαν ωστόσο ότι δεν έχει οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία για συνομιλίες.

Συνάντηση των δύο ηγετών είχε προγραμματιστεί για τις 15 Δεκεμβρίου, όμως ήδη από την Πέμπτη ήταν συγκεχυμένες οι πληροφορίες για το εάν τελικώς θα πραγματοποιείτο.

Ρωσικές εφημερίδες όπως η Kommersant είχαν αναφέρει πως είχε ήδη ληφθεί απόφαση για ακύρωση εκείνης της συνάντησης ενώ ο Πεσκόφ δήλωνε πως η συνάντηση της 15ης «επισήμως, δεν έχει ακυρωθεί, όμως εγείρονται αρκετά ερωτηματικά λόγω της τρέχουσας συγκυρίας».

Πηγή: ΕΘΝΟΣ.gr