Ο εγκέφαλος των επιθέσεων στο Παρίσι είναι νεκρός

τζιχαντιστές, Γαλλία,

Ο εγκέφαλος των επιθέσεων στο Παρίσι είναι νεκρός. Κυκλοφορούσε μετά την επίθεση χαλαρός πίνοντας μπίρα και καπνίζοντας χασίς.

Η γαλλική κυβέρνηση επιβεβαίωσε χθες πως ο φερόμενος ως εγκέφαλος  των πολύνεκρων τρομοκρατικών επιθέσεων της περασμένης Παρασκευής στο Παρίσι είναι νεκρός.

Ο 28χρονος Βέλγος αποδείχθηκε, τελικά, ότι ήταν ένας από τους δύο τρομοκράτες που σκοτώθηκαν το πρωί της Τετάρτης ύστερα από πολύωρη επιχείρηση της γαλλικής αστυνομίας στο κρησφύγετο τους, στο παρισινό προάστιο Σεν Ντενί.

Ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντκυ κυκλοφορούσε λίγες ώρες μετά τον όλεθρο που σκόρπισε μαζί με τους υπόλοιπους τρομοκράτες στο Παρίσι, χαλαρός στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας, πίνοντας μπίρα και καπνίζοντας χασίς.

 Η μεσίτρια Αμέλ Αλλά που μίλησε στο Sky News, δηλώνει σίγουρη ότι ήταν ο Αμπαούντ που είδε σε δρόμο της γαλλικής πρωτεύουσας μαζί με μια άλλη ομάδα Μουσουλμάνων.

«Τον είδα να φοράει ένα μακρύ ρούχο όπως αυτό που φοράνε οι Μουσουλμάνοι έξω από ένα κτήριο μαζί με άλλα 8-10 άτομα. Αυτός είναι ένας δρόμος τον οποίο περνάω κάθε ημέρα. Ανταλλάσσουμε καλημέρες με όλους αυτούς εκεί. Κάθε ημέρα βρίσκονται εκεί αλλά αυτός μου κίνησε το ενδιαφέρον γιατί φορούσε ένα μακρύ ρούχο με ένα καπέλο. Οι υπόλοιποι φορούσαν κανονικά ρούχα» περιγράφει η Αλλά.

«Στη συνέχεια είδα στην τηλεόραση τις εικόνες και η αδερφή μου είπε “αυτός δεν είναι ο τύπος που είδαμε τις προάλλες;” Είμαι 99,9% σίγουρη ότι ήταν αυτός, είναι τρελό» προσθέτει.

«Ήταν εκεί χαλαρός, κάπνιζε χασίς και έπινε μπύρες. Τους άλλους τους βλέπω συνέχεια εκεί, τους ξέρω» κατέληξε στη σοκαριστική περιγραφή της η μεσίτρια.

Εντωμεταξύ ο Αμπαούντ Αμπντελχαμίντ έχει καταγραφεί σε απόσπασμα βίντεο από κλειστό κύκλωμα, που εντοπίζεται σε σταθμό του μετρό τη ίδια ώρα (21.00 GMT) ακριβώς που το θέατρο Μπατακλάν βρισκόταν σε κατάσταση ομηρίας κι ενώ ήδη είχαν πραγματοποιηθεί οι επιθέσεις στο στάδιο και στα καφέ του Παρισίου.

Να σημειωθεί πως ο σταθμός στον οποίο καταγράφηκε ο Αμπαουντ , δεν απείχε πολύ από το σημείο στο οποίο βρέθηκε ένα από τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση.

Πηγή: protothema.gr, Καθημερινή