Μέρκελ: Αν κλείσουμε τα σύνορα κίνδυνος πολέμου στα Βαλκάνια

Μέρκελ

Μέρκελ: Αν κλείσουμε τα σύνορα κίνδυνος πολέμου στα Βαλκάνια, η Καγκελάριος προειδοποίησε ότι ένας φράχτης στα σύνορα Γερμανίας – Αυστρίας θα οδηγούσε σε πολεμική σύρραξη στα Βαλκάνια.

Η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, μιλώντας σε συγκέντρωση των Χριστιανοδημοκρατών, είπε πως φοβάται την πρόκληση πολεμικών συγκρούσεων στα Δυτικά Βαλκάνια, η Γερμανίδα καγκελάριος προέβη σε αυτή τη δήλωση προκειμένου να πείσει τα στελέχη του κόμματός της να αποδεχθούν την πρόταση για “ζώνες τράνζιτ” στην οποία συμφώνησε με τους Βαυαρούς οι Χριστιανοκοινωνιστές του Ζέεχοφερ, εταίρο της στον “μεγάλο συνασπισμό”.

Οι Σοσιαλδημοκράτες του Γκάμπριελ παραμένουν αντίθετοι αντιπροτείνοντας κέντρα εισόδου σε όλη την γερμανική επικράτεια. Ο Σοσιαλδημοκράτης υπουργός Οικονομίας σηκώθηκε κι έφυγε από τις χτεσινές συνομιλίες εκφράζοντας την έντονη διαφωνία του σε αυτά που συμφώνησαν για το προσφυγικό Μέρκελ και Ζέεχοφερ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα FAZ, μιλώντας σε κομματική εκδήλωση του CDU το βράδυ της Δευτέρας στο Ντάρμστατ, τόνισε πως υπάρχουν ήδη εντάσεις στα δυτικά Βαλκάνια. “Δε θα ήθελα να γίνουν αναγκαίες στην περιοχή πολεμικές συγκρούσεις”.

H Mερκελ ανέφερε ακόμη ότι ο ουγγρικός φράχτης κατευθύνει τους ανθρώπους σε Κροατία, Σλοβενία ή τη Ρουμανία και αν κατασκευαζόταν κάτι αντίστοιχο στα γερμανοαυστριακά σύνορα, τότε οι πρόσφυγες θα προσπαθούσαν να εισέλθουν από άλλες χώρες.

Έρευνα που διεξήχθη για λογαριασμό της εφημερίδα “Bild” δείχνει πως, το ευρωσκεπτικιστικό “Εναλλακτικό Κόμμα για τη Γερμανία” τσιμπάει ποσοστά. Σύμφωνα  με το δημοσκόπηση του ινστιτούτου “Emnid”, το ξενοφοβικό γερμανικό κόμμα αποσπά ποσοστό 8% ενώ στις περιοχές της ανατολικής Γερμανίας αγγίζει το 15%.