Γεροβασίλη: Η λύση για τα “κόκκινα” δάνεια θα είναι πολιτική

Όλγα Γεροβασίλη,

Γεροβασίλη: Η λύση για τα “κόκκινα” δάνεια θα είναι πολιτική, είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος και περιέγραψε  «αγκάθια» της διαπραγμάτευσης.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1, είπε πως η λύση για τα “κόκκινα” δάνεια θα είναι πολιτική.

Είπε συγκεκριμένα η κ. Γεροβασίλη αναφερόμενη στα «αγκάθια» της διαπραγμάτευσης στο θέμα των κόκκινων δανείων, σημείωσε ότι «το ζήτημα πάνω στο οποίο διαπραγματευόμαστε είναι τα εισοδηματικά όρια» και τόνισε ότι «η μάχη θα δοθεί σε κάθε επίπεδο και η λύση θα είναι πολιτική. Η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε ότι το θέμα αποτελεί «Υψηλή προτεραιότητα για την κυβέρνηση» και ανακοίνωσε την δημιουργία ενός «ενδιάμεσο φορέα που θα ελέγχει την ικανότητα του ποιος έχει τη δυνατότητα να πληρώσει και δε το κάνει και εκείνου που έχει πραγματική αδυναμία». Η κ. Γεροβασίλη επέρριψε μέρος της ευθύνης και στις τράπεζες, λέγοντας  ότι «οι τράπεζες συνειδητά υπερδανειοδότησαν –αγκαλιά με το πολιτικό σύστημα – τους πολίτες. Αυτή είναι η νοσηρότητα του παλιού συστήματος που τώρα ξεσπάει».