Ενημέρωση για απόπειρα απάτης επαγγελματιών στα νησιά του Αργοσαρωνικού από τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Παν. Χατζηπέρο

Ενημέρωση για απόπειρα απάτης

Ενημέρωση για απόπειρα απάτης επαγγελματιών στα νησιά του Αργοσαρωνικού από τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Παν. Χατζηπέρο και πιο συγκεκριμένα για δήθεν υπάλληλο του Υγειονομικού εις βάρος ιδιοκτήτων επιχειρήσεων τροφίμων

Διαβάστε αναλυτικά το σχετικό Δελτίο Τύπου:

 03-11-2015

ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενημέρωση για απόπειρα απάτης επαγγελματιών

Όπως είχε επισημανθεί και με το από 25-06-2015 δελτίο τύπου, εξακολουθεί το φαινόμενο της απόπειρας απάτης από δήθεν υπάλληλο του Υγειονομικού σε ιδιοκτήτες επιχειρήσεων τροφίμων διαφόρων περιοχών όπως από Σαλαμίνα, Αίγινα, Γαλατά, Ύδρα και Πόρο.
Η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος και ειδικότερα το τμήμα Υγειονομικού & Περιβαλλοντικού Ελέγχου εφιστά και πάλι την προσοχή στους Επαγγελματικούς συλλόγους και τους πληροφορεί ότι :
Οι υγειονομικοί έλεγχοι διενεργούνται σύμφωνα με την Εθνική και Ενωσιακή Νομοθεσία.
Πάγια τακτική της Υπηρεσίας όταν υπάρχουν καταγγελίες για επιχειρήσεις τροφίμων είναι να διενεργείται έκτακτος υγειονομικός έλεγχος χωρίς προειδοποίηση του καταγγελλόμενου έτσι ώστε να είναι δυνατή η αξιολόγηση της κατάστασης υπό πραγματικές συνθήκες.
Οι επόπτες Δημόσιας Υγείας διαθέτουν υπηρεσιακή ταυτότητα την οποία και είναι υποχρεωμένοι να επιδεικνύουν πριν την έναρξη του υγειονομικού ελέγχου.
Τέλος, γίνεται έκκληση σε όλους τους υπεύθυνους των επιχειρήσεων τροφίμων να μην επιτρέπουν τον υγειονομικό έλεγχο της επιχείρησης τους εάν οι ελεγκτές δεν επιδείξουν την υπηρεσιακή τους ταυτότητα και όταν παρουσιάζονται φαινόμενα απάτης ή εκβιασμού τους να καταγγέλλουν άμεσα το γεγονός στο Τμήμα Ασφάλειας της περιοχής τους ή στον Εισαγγελέα.