Δημοτικό Συμβούλιο Νίκαιας: Το ΚΚΕ δεν επέτρεψε την αύξηση των δημοτικών τελών κατά 10% – «Ροντέο» η συνεδρίαση!

Συμβούλιο Νίκαιας: Το ΚΚΕ δεν επέτρεψε

Δημοτικό Συμβούλιο Νίκαιας: Το ΚΚΕ δεν επέτρεψε την αύξηση των δημοτικών τελών κατά 10% – «Ροντέο» η συνεδρίαση όταν 60 μέλη του ΚΚΕ διέκοψαν τη συνεδρίαση με πανό και συνθήματα

Ο Δήμαρχος Γιώργο Ιωακειμίδη και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δέσποινα Σωτηροπούλου, αναγκάστηκαν να διακόψουν τη συνεδρίαση και να αναβάλλουν τη συζήτηση για την αύξηση των δημοτικών τελών κατά 10%!

Οι Νικαιώτες, μέλη του ΚΚΕ, αιφνιδίασαν τους πάντες, όταν βρέθηκαν «φάντης μπαστούνι» στην κρίσιμη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αναρτώντας πανό από την πρώτη στιγμή κατά της πολιτικής Ιωακειμίδη.

Αμέσως μετά την εκφώνηση του επίμαχου θέματος για την εξωφρενική αύξηση των δημοτικών τελών, προωθήθηκαν όλοι μπροστά στην αίθουσα και με συνθήματα αποδοκιμασίας κατά της δημοτικής αρχής διέκοψαν ουσιαστικά κάθε δυνατότητα συζήτησης.
Ακολούθησε πανζουρλισμός και μεγάλη ένταση, καθώς το κλίμα ήταν τεταμένο και μπορούσε να ξεφύγει ανά πάσα στιγμή.
Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, έντρομη έκανε συστάσεις για ηρεμία και παρακάλεσε να φύγουν οι διαμαρτυρόμενοι για να ξεκινήσει η συζήτηση του θέματος.

Οι συγκεντρωμένοι όμως εξαγριώθηκαν περαιτέρω, με αποτέλεσμα η Πρόεδρος κάθιδρη να ανακοινώσει ότι αναβάλλεται η συζήτηση για την αύξηση των δημοτικών τελών στη Νίκαια και το Ρέντη.

Πλέον, είναι προφανές ότι στο Δήμο θα γίνουν ομηρικές μάχες για το κρίσιμο αυτό ζήτημα, καθώς η επιβάρυνση που προτείνει η δημοτική αρχή Ιωακειμίδη είναι τεράστια για την εποχή της κρίσης, αλλά και για τις δυνατότητες του μέσου δημότη και έτσι, δεν είναι απίθανο η διαμάχη να συνεχιστεί στους δρόμους, αφού τα στελέχη του ΚΚΕ ήδη με ενημερωτικό έντυπό τους απευθύνθηκαν στους Νικαιώτες και τους Ρεντιώτες, ενώ ακολουθούν και άλλες ομάδες διαμαρτυρομένων πολιτών.
• Ήδη πάντως, και από την πλευρά της πλειοψηφίας του Δήμου, υπάρχει η πρώτη «ανταρσία» από τον πρώην Αντιδήμαρχο Οικονομικών Άκη Τούντα που είναι αντίθετος με την αύξηση των δημοτικών τελών!